Росія вночі 10 квітня атакувала Одещину та Миколаївщину ракетами і дронами

Російські війська в ніч на 10 квітня запустили по території України 17 дронів, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ
Війська РФ атакували Миколаївську та Одеську області 17 дронами та ракетами. Фото - ДСНС

Безпілотники, за даними українських військових, запустили з мису Чауда в Криму. 14 дронів вдалося збити над Миколаївською та Одеською областями, повідомляє «Kreschatic». Крім того, війська РФ вдарили по Україні з Криму двома крилатими ракетами «Іскандер-К» та ракетою «Іскандер-М».

Також силам ППО вдалося ввечері 9 квітня збити дві російські авіаційні керовані ракети Х-59, запущені по Одесі, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, у свою чергу, повідомив, що на території його регіону внаслідок російського удару пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури у Миколаївському районі, виникли перебої із подачею електроенергії. В Очакові, написав Кім у своєму телеграм-каналі, уламки збитого безпілотника викликали пожежу на рекреаційному об’єкті. В обох випадках люди не постраждали.

атака дронів
Фото – ДСНС

Голова Одеської області Олег Кіпер уточнив, що метою атаки дронів була енергетична інфраструктура регіону, а ракети були запущені по об’єктах критичної та транспортно-логістичної інфраструктури Одеси. Постраждали двоє співробітників транспортного підприємства. Крім того, пошкоджено енергетичний об’єкт, приватний будинок та кілька автомобілів.

Як писала газета The Financial Times, російські війська, які намагаються зруйнувати енергетичну інфраструктуру України, останні кілька тижнів, ймовірно, змінили тактику, обираючи як цілі електростанції в менш захищених, ніж, наприклад, Київська область, регіонах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія вночі 8 квітня атакувала Україну дронами, більшу частину вдалося збити

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *