Масований обстріл України 11 квітня: війська РФ атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у п`яти областях

Російські війська в ніч проти 11 квітня атакували енергетичну інфраструктуру в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях
Ворог знову атакував енергетичну інфраструктуру України. Фото - Герман Галущенко/Facebook

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Енергетики вже розпочали ліквідацію наслідків атаки, заявив він, не ставши уточнювати подробиці.

«Укренерго» повідомило, що внаслідок атаки було пошкоджено електропідстанції та об’єкти генерації у всіх п’яти областях. У Харківській області обмежена подача електроенергії, в інших регіонах до цих заходів вдаватися не довелося. За даними заступника глави офісу президента України Олексія Кулеби, у Харкові та Харківській області через атаку без електропостачання залишилося близько 200 тисяч абонентів.

Як повідомляє «Kreschatic», командування Повітряних сил ЗСУ в ніч на 11 квітня попереджало про кілька хвиль запусків російських ракет по території України, а також атаку дронів.

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні повідомив, що для нічної атаки війська РФ використали 40 безпілотників-камікадзе типу «Шахед», 37 із них вдалося збити, наголосивши, що інформація уточнюється. У зведенні Генштабу ЗСУ також йдеться, що минулої доби війська РФ запустили по території України вісім ракет і завдали 93 удару з повітря.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук також повідомив про 40 дронів, які атакували Україну, проте за його підрахунками війська РФ випустили загалом 42 ракети різних типів, включаючи Х-101/Х-555 повітряного базування та «Кинджали». Олещук також пише про обстріл з комплексів С-300, за даними представників влади Харківської області, яких цитує «Суспильне», саме з них було завдано удару по адміністративному центру регіону. Збити, за словами Олещука, удалося 18 ракет та 39 безпілотників.

масований обстріл
Фото – Повітряні сили ЗСУ

Російські війська останні кілька тижнів збільшили інтенсивність ударів по енергетичній інфраструктурі України. Зокрема, майже щодня війська РФ запускають дрони та ракети по таких об’єктах у Харківській області. 1 квітня голова Харкова Ігор Терехов говорив, що у місті зруйновано практично всю енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія 22 березня здійснила масований обстріл енергетичної інфраструктури України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *