У Сенаті США ще не вирішили, чи голосуватимуть за окремий законопроект про допомогу Україні

Лідер демократів у Сенаті США заявив у вівторок, що він розгляне пропозицію очолюваної республіканцями Палати представників розглядати питання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню окремо, а не як один законопроект, але це не означає, що вона буде прийнята
Купол Капітолію видно з внутрішньої частини будівлі Сенату США у Вашингтоні. Фото - Reuters

Я залишаю за собою рішення щодо того, що вийде з Палати представників, доки ми не побачимо більше про суть пропозиції та процес, за яким ця пропозиція буде реалізовуватись.

– сказав сенатор Чак Шумер під час відкриття Сенату.

Сподіваюся, ми отримаємо деталі пропозиції спікера пізніше сьогодні. Знову ж таки, час має важливе значення.

– додав він.

сенат США
Чак Шумер, лідер демократичної більшості Сенату США. Фото – rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», більш ніж через два місяці після того, як Сенат схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим партнерам США в Індо-Тихоокеанському регіоні на 95 мільярдів доларів США, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив у понеділок, що очолювана республіканцями Палата розгляне допомогу цього тижня, але робитиме це як окремі законодавчі акти.

Однак, щоб набути закону, ці заходи повинні бути прийняті Палатою представників і Сенатом і бути підписаними президентом-демократом Джо Байденом, пише Reuters. Палата вже намагалася прийняти законопроекти, які передбачають допомогу лише Ізраїлю, але вони не були розглянуті в Сенаті.

Текст законопроектів не був оприлюднений – він очікується пізніше у вівторок, – але будуть окремі заходи щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю і партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні, оскільки вони стикаються з дедалі агресивнішим Китаєм.

Джонсон сказав Fox News у вівторок, що четвертий законопроект включатиме додаткові санкції проти Росії та Ірану, а також «Закон про РЕПО» – положення щодо використання арештованих російських активів для допомоги Україні.

Байден підштовхував Джонсона дозволити голосування щодо додаткового фінансування, як це зробили республіканці та демократи в Сенаті. Але Джонсон назвав низку причин для затримки, включаючи необхідність зосередити кошти платників податків на внутрішніх справах.

Багато крайніх правих республіканців, особливо тих, хто тісно пов’язаний з колишнім президентом Дональдом Трампом, який кидає виклик Байдену на листопадових президентських виборах, скептично ставляться до допомоги Києву та жорстко виступають проти надсилання додаткових мільярдів доларів Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден погодився зустрітися з Майком Джонсоном, щоб обговорити допомогу Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *