Північна Корея може найближчим часом здійснити нові поставки зброї Росії для війни проти України

Кім Чен Ин наказав своїм військовим модернізувати свою артилерію, позуючи зі снайперськими гвинтівками та випробувавши вантажівку, розроблену для нової реактивної системи залпового вогню
Кім Чен Ин наказав військовим модернізувати артилерію. Цей крок може посилити роль Північної Кореї в постачанні зброї Росії. Фото - KCNA

Як повідомляє «Kreschatic», експерти кажуть, що візит Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів у вихідні також може свідчити про те, що Північна Корея спробує розробити більше снарядів для забезпечення військової машини Росії проти України, пише Telegraph.

Згідно з інформацією Корейського центрального інформаційного агентства (KCNA), Кім закликав розширити «наукові та технологічні можливості для зміцнення артилерійської потужності» армії, оглядаючи виробничі лінії на великих оборонно-промислових комплексах.

Авторитарний лідер цілився зі снайперської гвинтівки на стрільбищі, а його генерали плескали на задньому плані.

Його також бачили за кермом військового автомобіля, який використовувався для транспортування 240-мм реактивної системи залпового вогню, «технічно оновленої версії», з якої напередодні були випробувані снаряди.

Північна Корея
Кім Чен Ин оглянув оновлені вантажівки з оновленою системою залпового вогню. Фото – KCNA

«Щоб масово виробляти реактивні системи залпового вогню з високою ефективністю та надійністю, важливо постійно вдосконалювати рівень модернізації виробничих процесів», — цитує Кіма південнокорейська Yonhap.

Ян Ук, військовий аналітик з Інституту політичних досліджень Asan, сказав NK News, що розголошення його візиту, можливо, було спрямоване на залучення іноземних покупців з таких країн, як Росія, Іран або Сирія, додавши, що Москва може бути зацікавлена в 240-мм ракетах через їх сумісність з існуючим озброєнням.

Північна Корея
Існує багато припущень, що збільшення артилерійських сил, включаючи виробництво 240-мм реактивних систем залпового вогню, може залучити іноземного покупця. Фото – KCNA

Міністерство оборони Південної Кореї вважає, що Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів зброї після того, як лідери двох країн пообіцяли поглибити відносини на саміті у вересні минулого року.

У ньому зазначено, що кількість контейнерів була достатньою для розміщення приблизно 3 мільйонів снарядів 152-мм артилерії або 500 000 снарядів 122-мм артилерії.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) заявила в неділю, що розслідує підозри в тому, що північнокорейські 122-мм артилерійські снаряди, виготовлені в 1970-х роках, були поставлені Росії для її війни в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея проводить бойові випробування своїх балістичних ракет в Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *