Війна в Україні: головні новини станом на 812 день повномасштабного російського вторгнення

США розглядають можливість відправки в Україну додаткової батареї ППО Patriot. Це сталося після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок під час свого першого візиту в Україну після ухвалення великого пакету допомоги США минулого місяця
«Буде реальний вплив на російську агресію», заявив Блінкен в Києві про допомогу США. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Блінкен, який прибув поїздом із Польщі з неоголошеним візитом, зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. «Деяка частина вже надійшла, і буде надходити більше», — сказав Блінкен з допомоги США. «І це матиме реальний вплив на поточну російську агресію на полі бою».

Зеленський назвав допомогу США вирішальною та подякував Блінкену, але також зазначив, що Україні вкрай потрібні ще дві системи протиповітряної оборони, щоб захистити місто Харків, яке протягом останніх тижнів неодноразово зазнавало російських ударів.

Українські військові заявили, що їхні сили відступили на нові позиції в двох районах північно-східної Харківської області, де Москва веде наступ, і попередили про нарощування російських військ на півночі поблизу Сумської області.

У вівторок Росія заявила, що захопила 10-е прикордонне село Бугруватка в Харківській області. Начальник поліції у Вовчанську, місті за 5 км від кордону, яке було метою одного з головних російських ударів, повідомив про перестрілки на півночі міста.

У вівторок у результаті російських ударів по житлових кварталах у центрі Харкова було поранено 20 осіб, повідомили чиновники.

Наслідки російських атак на місто Харків у вівторок. Фото – Anadolu

Український оператор електромережі Укренерго заявив у вівторок, що дефіцит електроенергії, викликаний пошкодженням російських ударів, спричинив контрольовані відключення по всій країні з 21:00 до опівночі. «Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів, а також збільшення споживання через холодну погоду», – повідомили в «Укренерго».

Путін відвідає Китай 16-17 травня, повідомляють китайські державні ЗМІ.

Джо Байден підписав закон, який отримав широку підтримку в Конгресі, який забороняє будь-який імпорт російського урану в США з 12 серпня. За даними міністерства енергетики США, Росія забезпечує близько 20-30% збагаченого урану, який використовується в США та Європі, і 44% у всьому світі. Законодавці виділять 2,72 мільярда доларів для фінансування департаменту енергетики для інвестування у збагачення урану в США.

Росія прийняла на озброєння міжконтинентальну балістичну ракету «Булава», повідомляє у вівторок державне інформаційне агентство ТАСС з посиланням на головного конструктора системи.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 811 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version