В енергетичному комітеті Ради анонсували підняття тарифу на електрику з 1 червня

В уряді не припиняються інтенсивні обговорення, що стосуються майбутнього підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів України.
Ольга Лисенко 578 1 comment
Платіжки. Фото - rbc.ua

Про те, що тарифікація електрики, судячи з усього, зросте в більший бік уже з 1 червня, пише «Kreschatic», посилаючись на думку народного депутата, члена парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг (ЖКП) Сергія Нагорняка, опубліковану «Телеграфом».

За словами Нагорняка, Кабмін пропонує скоригувати тарифи на електроенергію в більший бік, до діапазону від 4,5 гривні/кіловат-година до 5 гривень/кіловат-година для населення. Передбачається, що отримані в такий спосіб кошти спрямують не на користь обслуговуючих компаній-постачальників ресурсу, а виключно на розвиток/посилення власної електрогенерації.

Народний обранець додав, що найближчими днями кризова енергетична ситуація може змінитися, тобто графіки погодинних відключень «світла» скасують, однак не йдеться про так звані «вечірні піки» споживання, оскільки в ці години імпорт електрики із системи ЄС не перекриває нестачу.

Тарифи на світло.
Вартість електроенергії. Фото – vchaspik.ua

Раніше ми писали про те, як влада столиці коментувала обмеження енергопостачання в столиці.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
1 Comment
  • Тварі вже підвищували на відновлення.Відновили ще в минулому році, тарифи не зменшили на 70% як піднімали на відновлення.Гроші розікрали, тапер ще більше платіть ми ці теж вкрадемо.Відновили за рахунок народу і народу продаєте його ж тепер електроенергію, а гроші в кармани олігархів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *