Сі Цзіньпін і Джо Байден не візьмуть участі у саміті миру у Швейцарії – Reuters

Влада Китаю повідомила організаторів саміту миру в Швейцарії, що їх представники не братимуть участі в цьому заході
Китай не візьме участь у саміті світу у Швейцарії. Фото - Reuters

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кілька джерел. За словами співрозмовників агентства, які побажали зберегти анонімність, причиною відмови від участі стало те, що саміт миру не відповідає низці необхідних з погляду Китаю вимог. Зокрема, КНР наполягає на тому, що у саміті мають повинні брати участь як Україна, так і Росія.

Reuters нагадує, що 30 травня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що мирну конференцію, в якій взяли участь Росія та Україна, міг би організувати Китай.

Як повідомляє «Kreschatic», саміт, на якому планується обговорити зусилля країн щодо досягнення миру в Україні, відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Україна запросила Китай взяти участь у саміті миру у Швейцарії у січні. 26 травня президент України Володимир Зеленський опублікував звернення, записане на тлі зруйнованої будівлі у Харкові, в якому закликав лідерів КНР та США приїхати на саміт до Швейцарії.

війна в Україні
Президент України звернувся до світових лідерів напередодні Саміту миру. Фото – president.gov.ua

Президент США Джо Байден, як передбачається, також не приїде на саміт через виборчу кампанію. У Білому домі запевнили, що представники США поїдуть до Швейцарії, але хто очолить делегацію, поки не оголошено.

Росія на саміт миру не була запрошена.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін і Сі Цзіньпін заявили, що вони проти «затягування» війни в Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *