Путін і Сі Цзіньпін заявили, що вони проти «затягування» війни в Україні

Росія та Китай виступають проти «затягування» війни в Україні і вважають, що вона не повинна перейти до «неконтрольованої фази»
Росія та Китай випустили спільну заяву під час візиту Путіна до Пекіна. Вони виступили проти «затягування» війни в Україні. Фото - ТАСС

Про це йдеться у спільній заяві РФ та КНР, опублікованій на сайті Кремля під час візиту Володимира Путіна до Пекіна. Путін провів переговори із головою КНР Сі Цзіньпіном.

Як повідомляє «Kreschatic», російська сторона, згідно з заявою, «позитивно оцінює об’єктивну і неупереджену позицію» Китаю щодо «українського питання», яка полягає в тому, що конфлікти «мають вирішуватися на основі Статуту ООН».

Сторони наголошують на необхідності припинення будь-яких кроків, які сприяють затягуванню бойових дій та подальшій ескалації конфлікту, закликають запобігти його перехід у неконтрольовану фазу, наголошують на важливості діалогу як оптимальної форми розв’язання української кризи.

– йдеться у заяві.

У ній також наголошується, що для «стійкого врегулювання української кризи» треба усунути її «першопричини».

путін і сі
Сі Цзіньпін і Путін. Фото – ТАСС

Перед концертом на честь 75-річчя встановлення дипломатичних відносин Росії та Китаю, який відвідали Путін та Сі Цзіньпін, російський президент для опису відносин між двома країнами згадав фразу з радянської пісні «Москва — Пекін»: «Русский с китайцем – братья навек».

“Упевнений, саме в такому братерському дусі ми продовжимо зміцнювати гармонійне російсько-китайське партнерство”, – заявив Путін.

Під час спільної прес-конференції з Путіним Сі Цзіньпін сказав, що Китай та Росія «сприймають політичне врегулювання як правильний шлях вирішення української кризи». За його словами, позиція Китаю в цьому питанні «послідовна і зрозуміла» і полягає у дотриманні норм та принципів Статуту ООН, повазі державного суверенітету та територіальної цілісності всіх країн та їхньої раціональної стурбованості безпекою.

Володимир Путін прибув до Китаю 15 травня. Наступного дня він зустрівся із Сі Цзіньпіном. Китай став першою зарубіжною країною, до якої Путін здійснив візит після вступу на посаду президента вп’яте.

Також раніше ми писали про те, що Путін зустрівся із Сі Цзіньпіном

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *