Повітряні сили в ніч на 5 червня збили над територією України 22 російських дрони-камікадзе

Російські військові в ніч 5 червня атакували територію України 27 безпілотниками типу «Шахед-131/136» з Курська та з мису Чауда в анексованому РФ Криму
Вночі оборонці неба знищили в Дніпропетровській області 4 ворожі шахеди. Фото - Сергій Лисак/Telegram

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. ЗСУ збили 22 дрони-камікадзе у Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях. Що сталося з п’ятьма безпілотниками, що залишилися, Олещук не уточнив.

У Полтавській області, повідомив голова регіону Філіп Пронін, один із безпілотників влучив у промисловий об’єкт. Одна людина постраждала, але відмовилася від госпіталізації.

У Дніпропетровській області було збито чотири дрони, розповів голова військової адміністрації регіону Сергій Лисак. Крім того, війська РФ увечері 4 червня та вранці 5 червня обстріляли Нікополь з важкої артилерії та атакували місто безпілотниками. Внаслідок атак пошкоджено інфраструктурний об’єкт, п’ять приватних будинків, три господарські будівлі та лінія електропередач. Люди не постраждали.

атака дронів
Фото – Сергій Лисак/Telegram

На Миколаївщині за ніч збили шість російських дронів, розповів губернатор регіону Віталій Кім. Уламки збитого безпілотника, що впали, зруйнували приватний будинок, а також пошкодили ще 10 приватних будинків і два автомобілі на території дачного кооперативу Бузької громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області збили чотири безпілотники, повідомив глава регіону Олександр Прокудін, не уточнивши, чи були якісь наслідки цієї атаки.

Також раніше ми писали про те, що дрони атакували військовий аеродром у Ростовській області: в РФ заявили про 44 збитих БПЛА

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *