Байден порівняв війну в Україні з боротьбою проти фашизму

Президент США Джо Байден провів паралелі між війною в Україні та Другою світовою війною під час свого виступу з нагоди 80-річчя висадки військ у Нормандії. Він попередив, що демократії по всьому світу знову перебувають під загрозою
Байден порівнює Другу світову та війну в Україні. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Байден наголосив, що автократи уважно стежать за реакцією Заходу на події в Україні. Він неодноразово вказував на зв’язок між боротьбою проти фашизму під час Другої світової війни та вторгненням Росії в Україну.

Президент пообіцяв, що США “не відступлять” від конфлікту, додавши: “Якщо ми це зробимо, Україна буде підкорена, і це не закінчиться на цьому. Сусіди України будуть під загрозою, вся Європа буде під загрозою”.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у Парижі в п’ятницю з пакетом зброї на суму 225 мільйонів доларів на полях заходів з нагоди річниці висадки в Нормандії.

Володимир Зеленський і Джозеф Байден.
Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото – euronews.com

Це будуть їхні перші особисті переговори після візиту Зеленського до Вашингтона в грудні, коли обидва зіткнулися з опором республіканців щодо додаткової допомоги Україні. Зеленський минулого місяця заявив Reuters, що західні країни занадто довго приймають рішення щодо допомоги.

Байден у своїй промові в Нормандії в четвер провів паралель між боротьбою проти тиранії під час Другої світової війни та війною України з Росією, назвавши президента Росії Володимира Путіна “диктатором”.

До нового пакету озброєнь на 225 мільйонів доларів входять артилерійські снаряди та перехоплювачі протиповітряної оборони, серед інших предметів, повідомили джерела.

Читайте також: Сі Цзіньпін і Джо Байден не візьмуть участі у саміті миру у Швейцарії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *