Російський масований обстріл ракетами та безпілотниками 12 червня: стали відомі наслідки атаки

Російська армія завдала в ніч проти 12 червня ракетно-авіаційного удару по території України
В Київській області через падіння уламків збитих ракет та дронів сталися пожежі на промисловому об'єкті та у складському приміщенні. Фото - ДСНС

За даними Повітряного командування ЗСУ, військові РФ застосували чотири крилаті ракети Х-101/Х-555 (запущені з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС із Саратовської області), одну балістичну ракету «Іскандер-М» (запущена з анексованого Криму), одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинжал» (пуск із Тамбовської області), а також 24 ударні безпілотники типу «Шахед-131/136» (запуски з Єйська та Приморсько-Ахтарська).

Як повідомляє «Kreschatic», українські сили ППО збили одну ракету «Кинжал», чотири ракети Х-101/Х-555 і всі 24 дрони. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській та Вінницькій областях.

Голова військової адміністрації Києва Сергій Попко заявив, що вночі українська столиця потрапила під комбінований російський удар, але всі повітряні цілі були успішно збиті. Повітряна тривога у Києві тривала близько двох годин. За попередніми даними, постраждалих та руйнувань внаслідок атаки немає.

У двох районах Київської області через падіння уламків збитих ракет та дронів сталися пожежі на промисловому об’єкті та у складському приміщенні, пошкоджено приватний будинок, АЗС та гараж, повідомляє обласна адміністрація. Один місцевий житель отримав різану рану ноги. Від госпіталізації він відмовився, отримавши першу допомогу вдома.

Держслужба України з надзвичайних ситуацій опублікувала фото, на яких рятувальники ліквідують наслідки пожежі, яка виникла внаслідок падіння уламків у Київській області.

масований обстріл
Фото – ДСНС

У Дніпропетровській області вночі було збито 11 російських дронів, повідомив голова військової адміністрації регіону Сергій Лисак. У Синельниківському районі уламками пошкоджено дев’ять приватних будинків. Постраждала сім’я із трьох осіб.

масований обстріл
Вночі на Дніпропетровщині працювала ППО. Наші оборонці збили 11 ворожих шахедів. Фото – Сергій Лисак/Telegram

Також раніше ми писали про те, що дрони атакували НПЗ в Ростовській області і нафтобазу у Бєлгородській

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *