Дрони атакували НПЗ в Ростовській області і нафтобазу у Бєлгородській (ВІДЕО)

Безпілотники атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області в ніч проти 6 червня
В Росії в ніч на 6 червня невідомі дрони атакували Новошахтинський НПЗ і нафтобазу. Фото - dialog.ua

Про це повідомив голова регіону Василь Голубєв. Внаслідок атаки виникла пожежа. До її гасіння залучили понад 120 рятувальників та не менше 15 одиниць техніки, у тому числі пожежний потяг. Через повторний удар БПЛА роботу підприємства, розташованого у місті Новошахтинськ, призупинили, співробітників відвели на безпечну відстань.

Новошахтинський НПЗ
Новошахтинський НПЗ. Фото – rbc.ua

За словами губернатора, близько 3:00 пожежу локалізували на площі 100 квадратних метрів, а близько 4:00 ліквідували. Голубєв додав, що ніхто не постраждав.

Як повідомляє «Kreschatic», російські телеграм-канали опублікували відеозаписи, на яких, як стверджується, показано пожежу, що виникла на підприємстві в Новошахтинську.

Також безпілотники в ніч проти 6 червня атакували Бєлгородську область. Як заявив губернатор В’ячеслав Гладков, дрон атакував нафтобазу у Старооскольському міському окрузі. Через вибух загорівся один із резервуарів, пожежники швидко ліквідували пожежу. Вибуховою хвилею вибило вікна у будівлі охорони. Постраждалих немає.

Крім того, за словами Гладкова, безпілотники скинули вибухові пристрої на територію сільгосппідприємства у селі Грузське Борисівського району. В результаті атаки спалахнула одна вантажівка, друга отримала серйозні пошкодження. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Міністерство оборони РФ заявило, що протягом ночі засоби ППО перехопили та знищили 13 українських безпілотників над Кримом, шість БПЛА над Бєлгородською областю, а також одну ракету «Нептун» над Ростовською областю.

Вночі про небезпеку атаки безпілотників також повідомляла влада Воронезької та Курської областей.

Міністерство оборони РФ регулярно атакує Україну безпілотниками та ракетами, а також звинувачує ЗСУ в ударах по регіонах Росії. Як повідомив вранці 6 червня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, протягом ночі українські засоби ППО збили 17 із 18 ударних дронів «Шахед», запущених російською армією.

У Дніпропетровській області, за інформацією влади, дрон влучив у рейсовий автобус у Нікополі, виникла пожежа, постраждали четверо людей. Також пошкоджено інфраструктурний об’єкт та дев’ятиповерховий будинок. У Хмельницькій області через атаку «Шахеда», як повідомила влада, спалахнув об’єкт інфраструктури, ніхто не постраждав.

Також раніше ми писали про те, що безпілотники атакували вісім регіонів Росії, під удар потрапили об’єкти енергетики та НПЗ

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *