Росія визнала Грузинський національний легіон, який воює на боці України, терористичною організацією

Південний окружний військовий суд Росії визнав Грузинський національний легіон терористичною організацією та заборонив його діяльність на території країни
У Росії визнали «терористичною організацією» добровольчий Грузинський національний легіон, який воює на боці України. Фото - apa.az

Про це повідомляє видання Meduza з посиланням на ФСБ. За даними російських спецслужб, Грузинський національний легіон був створений у 2014 році під патронажем Головного управління розвідки Міноборони України і є найбільшим збройним формуванням, яке комплектується за національною ознакою. ФСБ стверджує, що учасники легіону причетні до організації диверсійно-терористичних актів на території Росії, катування російських військовослужбовців та вбивств мирного населення.

Як повідомляє «Kreschatic», з цього моменту діяльність учасників легіону буде кваліфікуватися не лише за статтею про вербування найманців, але й за статтями терористичного спрямування. Грузинський національний легіон бере участь у бойових діях на боці ЗСУ з початку повномасштабної війни в Україні. Його очолює Ушанги Мамулашвілі, також відомий як Мамука Мамулашвілі.

Грузинський національний легіон
Мамука Мамулашвілі. Фото – Facebook

Басманний районний суд Москви заочно заарештував Мамулашвілі наприкінці лютого 2024 року за статтями про вербування найманців та розпалювання ненависті до військових. Мамулашвілі також внесено до переліку терористів та екстремістів, який веде Росфінмоніторинг.

У Грузії спецслужби звинувачують Мамулашвілі у спробі дестабілізації ситуації в країні. За версією Служби держбезпеки Грузії, він був одним із учасників змови, метою якої була організація громадянських заворушень для повалення влади.

Мамулашвілі неодноразово повідомляв про спроби його отруєння, зокрема, останній раз 13 червня. За його словами, він звернувся до правоохоронних органів України, які розпочали розслідування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в РФ вже засудили десятки людей за зв`язки з легіоном «Свобода Росії» та Російським добровольчим корпусом

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *