Україна відновлює поромне сполучення з грузинським портом Батумі

Українська поромна компанія «Укрферрі» відновлює рейси між Чорноморським портом Чорноморськ та грузинським Батумі, згідно з розкладом компанії
Порт "Чорноморськ". Фото - unian.ua

Як повідомляє «Kreschatic», поромне сполучення було призупинено після початку російського вторгнення в Україну у 2022 році. Відновлення рейсів дозволить Києву отримати прямий доступ до ринків Кавказу та Центральної Азії.

Перший рейс запланований на відправлення з Чорноморська 9 липня та прибуття в Батумі 12 липня.

Регулярні рейси приймають пасажирів, вантажівки, автомобілі, залізничні вагони з звичайними, небезпечними або негабаритними вантажами, гусеничну техніку, палетовані та непалетовані вантажі на палубі.

– повідомили в компанії.

Карта маршруту, опублікована компанією, показує, що пором широко оминатиме російсько-окупований український Кримський півострів.

поромне сполучення
Маршрут поромного сполучення Чорноморськ – Батумі. Фото – ukrferry.com

Україна відкрила коридор до західної частини Чорного моря минулого року після того, як українські сили змогли вибити російські військові кораблі, атакуючи їх морськими дронами. Цей коридор дозволив Україні збільшити експорт зерна та металів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна вигнала російський флот з Криму і позбавила РФ військового домінування в Чорному морі

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *