Російські дрони пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України

Внаслідок атаки російських дронів у ніч на 20 червня пошкоджено об'єкти інфраструктури у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях
Ворог знову атакував енергетичну інфраструктуру України. Фото - Герман Галущенко/Facebook

Масштаб завданих збитків з’ясовується, повідомило «Укренерго» у своєму телеграм-каналі.

Українська компанія ДТЕК, у свою чергу, повідомила, що російські війська обстріляли одну з теплоелектростанцій. Троє співробітників зазнали поранень, обладнання ТЕС сильно пошкоджено. “Ще одна важка ніч для української енергетики”, – заявили в компанії, додавши, що це вже сьома масштабна атака на об’єкти енергетики України за останні три місяці.

Як повідомляє «Kreschatic», пізніше у ДПЕК додали, що енергетики ліквідують наслідки російських ударів по Київській області — у Броварському районі пошкоджено високовольтну ЛЕП. Масштаб аварійного відключення електроенергії в компанії уточнювати не стали, але заявили, що близько 5250 будинків уже підключено по резервних ліній, відновлювальні роботи продовжуються.

Командування Повітряних сил ЗСУ, у свою чергу, повідомило, що в ніч на 20 червня війська РФ завдали по території України удару дев’ятьма ракетами повітряного та наземного базування, а також запустили 27 дронів типу «Шахед». П’ять ракет та всі безпілотники, за даними українських військових, вдалося збити.

Енергетична інфраструктура України — постійна мета російських ударів, але навесні 2024 року російські війська посилили їхню інтенсивність. Путін у квітні назвав удари по електростанціях України частиною «демілітаризації» та відповіддю на атаки на російські енергооб’єкти.

Нагадаємо, раніше ми писали про російський масований обстріл ракетами та безпілотниками 12 червня: стали відомі наслідки атаки

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *