Війна в Україні: головні новини станом на 848 день повномасштабного російського вторгнення

Україна вшановує пам'ять одного з льотчиків-асів «Привидів Києва», Північна Корея сприяє масовому вбивству українців, заявив Михайло Подоляк
Нашивка «Привид Києва» у військовослужбовця на похоронах підполковника Валентина Коренчука, аса ВПС України. Фото - rbc.ua

Україна попрощалася з одним зі своїх льотчиків, відомих як «Привиди Києва». Підполковник Валентин Коренчук, відомий у військових колах під прізвиськом «Бджоляр», керував винищувачем МіГ-29 у складі 40-ї тактичної авіаційної бригади. Він був визнаний найкращим пілотом України, як заявили у військово-повітряних силах, що підтвердили його загибель у бою цього тижня.

Північна Корея сприяє вбивству українців

Як повідомляє «Kreschatic», Михайло Подоляк в середу заявив, що Північна Корея допомагає Росії вбивати українських цивільних осіб і закликав до більшої міжнародної ізоляції обох країн. Володимир Путін і Кім Чен Ин у середу підписали угоду про партнерство, яке поглиблює військові та політичні зв’язки між країнами. Михайло Подоляк заявив, що Кім «свідомо надає ресурси для масового вбивства українців» та розкритикував «абсолютну нездатність» чинних санкцій.

Ескалація атак російських військ на сході України

Російські війська посилили атаки поблизу Торецька, прифронтового міста в Донецькій області, що залишалося відносно спокійним протягом останніх місяців боїв. Голова регіону Вадим Філашкін повідомив у середу, що вогонь росіян поблизу міста Покровськ на півдні призвів до загибелі однієї людини та поранення ще одного за останні 24 години.

Україна створила національний реєстр сексуального насильства

Україна створила національний реєстр сексуального насильства, яке вчинили російські сили. Вікторія Литвинова, заступник генерального прокурора України, повідомила, що вже було винесено п’ять вироків заочно. Литвинова заявила, що з початку повномасштабного вторгнення зареєстровано 303 випадки сексуального насильства, пов’язаного з війною, з них 112 випадків стосуються чоловіків, а 191 – жінок.

Білуги евакуйовані з Харкова до Іспанії

Дві білуги були евакуйовані з акваріума в Україні до Іспанії автомобільним та повітряним шляхом у «високоризикованій» операції. Білуги, 15-річний самець на ім’я Пломбір і 14-річна самка на ім’я Міранда, прибули до акваріума Oceanagrafic в іспанському середземноморському порті Валенсія у вівторок ввечері. Вони були перевезені наземним транспортом з Харкова до Одеси в 12-годинній поїздці, а потім через кордон до Кишинева, столиці Молдови, звідки вони вилетіли до Валенсії.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 847 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version