Війна в Україні: головні новини станом на 856 день повномасштабного російського вторгнення

Український солдат на фото біля лінії фронту біля Часового Яру. Фото - 24-та механізована бригада

Як повідомляє «Kreschatic», Росія розглядає можливість пониження рівня відносин із Заходом через глибшу участь США та їх союзників у війні в Україні, але рішення ще не прийнято, повідомив Кремль у четвер. Пониження відносин – або навіть їх розрив – могло б показати серйозність конфронтації між Росією та Заходом через Україну після загострення напруженості у війні за останні місяці. Відносини підтримувалися навіть під час Карибської кризи 1962 року, коли холодна війна, як вважається, була найближчою до ядерної війни.

ЗСУ вибили російські війська з району міста Часів Яр

Українські військові у четвер заявили, що їхні сили вибили російські війська з району міста Часів Яр на східному фронті війни, яке вважається наступною ціллю Москви у її повільному просуванні через цю територію. Назар Волошин, речник південного угруповання військ України, повідомив інформаційному агентству Укрінформ, що російські сили вийшли з району “Канал” у Часовому Яру вздовж Сіверського Дінця-Донбасу, що проходить уздовж східного краю міста. В той же час, російський звіт повідомив, що війська Москви знищили комунікаційну вежу поблизу міста та досягли подальшого просування.

Зустріч Зеленського з лідерами ЄС у Брюсселі

Президент України зустрівся з 27 лідерами Європейського Союзу в Брюсселі, щоб підписати безпекову угоду, через два дні після того, як країна розпочала формальні переговори щодо вступу до блоку – історичний крок, який був немислимий до повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Володимир Зеленський заявив, що угода з безпеки ЄС-Україна “закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку, незалежно від будь-яких внутрішніх інституційних змін”.

Фото – president.gov.ua

Зеленський: “Тиск на Кремль недостатній”

Зеленський також повідомив лідерам ЄС, що весняний наступ Росії на Харків показав, що міжнародний тиск на Кремль “недостатній”. “Завдяки хоробрості нашого народу та рішенням вас, наших партнерів, ми зупинили цей російський наступ,” сказав він. “Але цей новий російський наступ довів, що існуючий тиск на Росію за війну недостатній.”

Генсек НАТО про стійкість альянсу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер заявив, що “стійкий” військовий альянс зможе пережити будь-які політичні зміни у великих державах напередодні вирішальних виборів у США та Франції. Високі ставки голосувань по обидва боки Атлантики передбачають участь правих кандидатів – Дональда Трампа та Ле Пен – які історично були ворожими до військового альянсу та відомі теплими стосунками з Росією, її головним супротивником.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 855 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version