Війна в Україні: головні новини станом на 859 день повномасштабного російського вторгнення

Один загиблий та щонайменше дев'ять поранених у Харкові, у Києві пожежа в 14-поверховому будинку після ударів Росії
Рятувальники працюють на місці пожежі, яка виникла внаслідок падіння уламків після ракетного удару в Києві. Фото - rbc.ua

Місцева влада повідомляє про одного загиблого та дев’ятьох поранених, включаючи немовля, внаслідок російського удару по поштовому відділенню у Харкові

Чоловік, працівник пошти, загинув, повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. Останніми місяцями Харків регулярно піддається атакам російських військ, проте військові аналітики відзначають зменшення частоти обстрілів з моменту дозволу США на використання українськими військами своїх видів озброєнь по певних російських цілях.

Фото – Олег Синєгубов/Telegram

Як повідомляє «Kreschatic», у київському районі Оболонь місцева військова адміністрація повідомила, що уламки російської ракети спричинили пожежу та пошкодили балкони 14-поверхового будинку. Служба з надзвичайних ситуацій, на платформі Telegram, зазначила, що п’ять жінок отримали медичну допомогу через стрес, а мер Віталій Кличко повідомив про евакуацію 10 мешканців. Голова військової адміністрації Київської області також зазначив, що уламки ракет впали за межами столиці, спричинивши травми та пошкодження, проте подробиці не надав.

Дронові зйомки української армії показали, що у цивільному районі в східному місті Торецьк, яке зазнало сильного російського обстрілу в останні дні, є тіла загиблих. Атаки у постраждалому регіоні Донецька призвели до масштабної евакуації, організованої українськими рятувальниками. Місцеві посадовці повідомляють, що у місті також застосовувались потужні радянські бомби з точним наведенням, які були запущені з літаків, що знаходились поза зоною дії систем ППО.

Президент Володимир Зеленський, у своєму пості в Telegram, зазначив, що Росія застосувала понад 800 таких бомб проти українських цілей за останній тиждень. У своєму вечірньому відеозверненні він знову звернувся з проханням надати кращі системи озброєння. “Чим швидше світ допоможе нам впоратися з російськими бойовими літаками, що запускають ці бомби, тим швидше ми зможемо нанести удари – виправдані удари – по російській військовій інфраструктурі … і тим ближче ми будемо до миру,” сказав він.

У неділю Болгарська православна церква обрала новим лідером митрополита Данііла, якого експерти вважають проросійським у церкві, традиційно дуже близькій до Москви. Данііл підтримав Кремль у довгому відеозверненні, опублікованому у 2023 році. Болгарський патріарх обирається довічно, якщо сам не вирішить скласти повноваження.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 856 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version