Зеленський не виключив, що Путіна запросять на наступний саміт миру

Президент України Володимир Зеленський не виключив, що президента РФ Володимира Путіна може бути запрошено на наступний саміт миру, який організовує Україна
Володимир Зеленський. Фото - Bloomberg

В інтерв’ю Bloomberg, яке вийшло увечері 3 липня, Зеленський говорячи про саміт миру при цьому додав, що навіть якщо Росії та Україні вдасться знайти спосіб сісти за стіл переговорів, він не чекає, що Путін братиме в них участь «найближчим часом», оскільки вважає, що російський президент «занадто наляканий, щоб приїхати».

На думку Зеленського, для того, щоб війна «закінчилася справедливо для України та всього світу», США та Китай мають «відкинути розбіжності» і разом виступити як посередники.

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський зазначив, що Китай має відіграти «серйозну роль» у врегулюванні війни, оскільки Росія дуже залежить від китайського експортного ринку. Президент України погодився з думкою президента Фінляндії Олександра Стубба, який заявив в інтерв’ю Bloomberg 2 липня, що «Росія зараз так залежить від Китаю», що «один телефонний дзвінок від голови КНР Сі Цзіньпіна вирішив би кризу» в Україні.

У Швейцарії 15-16 червня з ініціативи України відбувся саміт миру, на якому обговорювали Формулу миру — пункти, які необхідно виконати, щоб завершити війну. У саміті брали участь представники понад 90 країн, причому Росію на нього не запросили (через що від участі, зокрема, відмовився Китай). Після зустрічі Зеленський оголосив, що за кілька місяців пройде новий саміт миру. У Кремлі, коментуючи підсумки зустрічі у Швейцарії, заявили, що результат мирного саміту «близький до нуля».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Кремлі майже щодня почали говорити про готовність до «реалістичних» переговорів з Україною

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *