Війна в Україні: головні новини станом на 866 день повномасштабного російського вторгнення

Китайські військові розпочнуть спільні "антитерористичні тренування" з білоруськими колегами вже в понеділок, неподалік кордону з Польщею
В Одесі Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів і міністром оборони Нідерландів. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», військові маневри “Eagle Assault”, які відбудуться між двома союзниками Росії під час війни в Україні, триватимуть 11 днів у місті Брест, що на кордоні Білорусі. Заходи включатимуть завдання, такі як порятунок заручників та антитерористичні операції, згідно з заявою Міністерства національної оборони Китаю.

Це сталося незабаром після того, як Білорусь офіційно вступила до Шанхайської організації співпраці, очолюваної Китаєм і Росією, поглиблюючи їхнє співробітництво у військових, економічних та політичних питаннях. Білоруський лідер Олександр Лукашенко, який є ключовим союзником Володимира Путіна з часу вторгнення в Україну, провів тактичні ядерні навчання з Росією минулого року і погодився розмістити тактичні ядерні боєголовки для Москви на своїй території.

Нідерланди розпочнуть надсилання винищувачів F-16 в Україну “без затримки” після того, як були отримані експортні ліцензії, заявив міністр закордонних справ Каспар Вельдкамп під час візиту до України на вихідних. “Тепер, коли ми отримали дозвіл на перші F-16, вони будуть доставлені без затримки,” сказав Вельдкамп у суботу на пресконференції.

Деталі поїздки залишалися в таємниці до неділі з міркувань безпеки. Вельдкамп є частиною нової правлячої коаліції, у якій найбільшу партію складає крайньо-права Партія свободи (PVV) Герта Вілдерса.

Новий міністр оборони Великобританії зобов’язався в неділю постачати Україні більше артилерійських гармат, боєприпасів і ракет під час візиту до Одеси. Джон Хілі, призначений міністром оборони в п’ятницю, відвідав місто, яке часто є мішенню для російських ракетних і дронових ударів, у своїй першій міжнародній поїздці. “Можливо, в уряді сталася зміна, але Великобританія єдина за Україну,” сказав Хілі, згідно заяви, опублікованої британським міністерством оборони. Хілі оголосив про новий пакет допомоги, який включає артилерійські гармати, 250 000 патронів, протимінні машини, невеликі військові човни, ракети та інше обладнання, повідомило міністерство оборони.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у середу під час саміту НАТО у Вашингтоні, згідно з графіком Джонсона. Підтримка України, як очікується, буде однією з ключових тем на саміті у Вашингтоні цього тижня на тлі занепокоєнь щодо майбутньої підтримки Києва з боку США у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 863 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *