Війна в Україні: головні новини станом на 887 день повномасштабного російського вторгнення

У неділю Росія повідомила, що її війська захопили два села в Донецькій області на сході України — Прогрес та Євгенівку, які розташовані за кілька кілометрів один від одного. Це є частиною наступу на місто Покровськ, яке знаходиться на північний захід від обласного центру
Росія заявила про захоплення двох сіл у Донецькій області. Фото - Guardian

Як повідомляє «Kreschatic», президент України Володимир Зеленський визнав, що українські війська перебувають під тиском у цьому регіоні, зазначивши у своєму вечірньому зверненні: “Ситуація в Донецькому напрямку надзвичайно складна, і саме в напрямку Покровська зараз спостерігається найбільша кількість російських атак – найбільш інтенсивні ворожі удари саме там”.

Попередження Путіна США

Путін попередив США, що якщо Вашингтон розмістить далекобійні ракети у Німеччині з 2026 року, як планується, Росія розмістить подібні ракети на відстані досягнення західних цілей. У своїй промові в неділю перед моряками з Росії, Китаю, Алжиру та Індії у Санкт-Петербурзі, Путін сказав: “Час польоту до цілей на нашій території таких ракет, які в майбутньому можуть бути оснащені ядерними боєголовками, складе близько 10 хвилин. Ми вживемо дзеркальних заходів для розміщення, враховуючи дії США, їхніх сателітів у Європі та інших регіонах світу”.

Заклики звільнити військовополонених

Українці закликали уряд зробити більше для звільнення російських військовополонених, висловлюючи свій гнів у неділю на церемонії вшанування другої річниці вибуху, який забрав життя понад 50 осіб. Кілька тисяч солдатів і цивільних зібралися на Майдані Незалежності в Києві, щоб вшанувати другу річницю вибуху, який забрав життя понад 50 українців, яких Росія утримувала в бараках в’язниці Оленівки. “Я був там, в Оленівці. Я був приголомшений вибухом”, — сказав сержант Кирило Масалитін, який пізніше був звільнений. “Ніколи раніше я не відчував такої безпорадності. І ті, хто все ще у полоні, відчувають цю безпорадність щодня. Вони повинні знати, що ми зробили все можливе для їхнього звільнення”.

Візит прем’єр-міністра Індії до України

За даними кількох індійських ЗМІ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, відвідає Україну в серпні. Це буде його перший візит до країни з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року і відбудеться через кілька тижнів після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві. Президент України Володимир Зеленський тоді висловив своє невдоволення та розчарування візитом Моді до Росії. Індія утримувалася від прямої критики Росії за її вторгнення в Україну, закликаючи обидві країни вирішувати конфлікт через діалог і дипломатію.

Скасування акредитацій російських журналістів у Парижі

Державне інформаційне агентство Росії ТАСС повідомило, що в неділю оргкомітет Олімпійських ігор відкликав акредитації чотирьох своїх журналістів у Парижі. Комітет пояснив цей крок рішенням французької влади, але не надав Москві додаткових пояснень. Офіс міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена відмовився коментувати цей випадок, зазначивши, що рішення про відкликання акредитації приймає організатор Ігор, Париж-2024, на основі інформації, наданої урядом.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 883 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version