Росія вранці 26 серпня завдала масованого удару по об’єктах енергетики України

Російські війська атакували Україну ракетами та дронами. Повітряна тривога вранці 26 серпня оголошувалась по всій території країни
Атака торкнулася 15 областей. Фото - ДСНС

Метою удару, за словами Міністра енергетики України Германа Галущенка, стали об’єкти енергетичної інфраструктури. «Ситуація складна, наслідки атак уточнюються. Енергетики вже працюють над їхньою ліквідацією», — повідомив він. Компанія «Укренерго» розпорядилася запровадити екстрені відключення світла через атаку.

Як повідомляє “Kreschatic“, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей. «Ворог застосував різні види озброєння: БПЛА, крилаті ракети, „Кинджали“. Є поранені та загиблі. Щирі співчуття рідним та близьким», — написав він у телеграм-каналі.

У Луцьку у Волинській області під час атаки пошкоджено багатоквартирний будинок та об’єкт інфраструктури, відомо про одного загиблого, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Поліщук.

У Запорізькій області внаслідок російської атаки загинув чоловік. Ще один мирний житель загинув у Дніпропетровській області, повідомила місцева влада.

На Київщині пошкоджено інфраструктурні об’єкти, а також кілька приватних будинків. Поранено одну людину.

У Полтавській області внаслідок обстрілу промислового об’єкту поранено п’ятьох людей. У Львівській, Рівненській та Вінницькій областях зафіксовано влучання по об’єктах енергетичної інфраструктури.

На Одещині пошкоджено енергетичну та цивільну інфраструктуру, повідомляє місцева адміністрація. Поранено чотирьох людей, зокрема десятирічну дитину. У Миколаївській області поранено троє людей.

Також раніше ми писали про те, масовану нічну атаку БПЛА на Росію: відомо про масштабні пожежі в різних регіонах РФ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *