Уряд ініціює створення Міністерства повернення українців

Уряд України оголосив про намір створити нове міністерство, яке спеціалізуватиметься на поверненні українців з-за кордону.
Денис Шмигаль. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на заяву Шмигаля

Це рішення було озвучене прем’єр-міністром Денисом Шмигалем під час пресконференції 10 вересня. Нове відомство має на меті зосередити зусилля на питаннях повернення українських громадян, які наразі перебувають за межами країни.

Згідно з озвученими планами, Міністерство повернення українців стане центром координації всіх зусиль, які наразі розподілені між кількома міністерствами. Шмигаль наголосив на важливості створення спеціалізованої команди для ефективного впровадження стратегії повернення. Водночас, він підкреслив необхідність мотивації для українців, що живуть за кордоном, оскільки їхній потенційний внесок в економіку і суспільство України є значним, попри те, що не всі можуть бути готові повернутися на батьківщину.

Концепція Міністерства повернення українців була вперше представлена президентом Володимиром Зеленським в серпні. Головною метою нового відомства, за словами президента, є не лише інтеграція українців, які перебувають за кордоном, а й протидія впливу російської пропаганди. 

Нагадаємо, раніше ми писали про головні новини станом на 930 день повномасштабного російського вторгнення.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version