27 вересня — День Ангела для Віктора, Дмитра та інших: що святкують у цей день

27 вересня, українці відзначають День вихователя, а також вшановуватимуть пам'ять святих мучеників, зокрема Калистрата та його дружини.
Осінь в Одесі. Фото - LovePic

Як повідомляє “Kreschatic”, 27 вересня, українці відзначають День вихователя, а також вшановуватимуть пам’ять святих мучеників, зокрема Калистрата та його дружини. Однак, для багатьох важливим стане святкування Дня Ангела, адже цього дня вітатимуть Віктора, Дмитра, Ігнатія, Марка, Михайла, Петра та Федора. Це особливий день для тих, чиї імена зберігають силу і святість у православному календарі.

Віктор, один із тих, хто відзначає іменини, у перекладі означає “переможець”, що символізує силу, стійкість і витривалість. Дмитро — одне з найпоширеніших імен в Україні, яке має давньогрецьке коріння і пов’язане з родючістю та землеробством. Ігнатій втілює вогонь і палку віру, тоді як Марк і Михайло є символами мужності та духовного захисту.

У народних традиціях 27 вересня пов’язаний з початком осінніх холодів і першими заморозками. Предки вірили, що цього дня не можна виходити до лісу, оскільки існував великий ризик загубитися. Церква радить присвятити цей день молитвам, уникати конфліктів і не брати участі в гучних забавах. 

Нагадаємо, раніше ми писали про заборони і традиції 26 вересня.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *