ЗМІ дізналися, чому Єрмак виступає за звільнення Буданова з посади глави ГУР МОУ

ЗМІ заявляють, що керівник ОПУ Андрій Єрмак виступає за звільнення Кирила Буданова, оскільки має конфлікт із начальником Головного управління розвідки МОУ.
Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Фото – REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Видання «РБК-Україна» пише, що у другій половині вересня спочатку у соцмережах, а потім й у ЗМІ заговорили про звільнення у військовій верхівці, зокрема про відставку начальника ГУР МОУ Кирила Буданова, інформує «Кreschatic».

Журналісти, посилаючись на анонімні джерела у різних військово-політичних колах, повідомляють, що у головного розвідника країни стався конфлікт із керівником Офісу Зеленського, який виступає за його звільнення.

ЗМІ зазначає, що чергова хвиля напруги між генералом і ОПУ почала наростати цього літа. Спочатку підпорядкування Головного управління розвідки хотіли забрати військові аташе та бойові спецпідрозділи, однак зараз йдеться про певну реорганізацію апарату військових аташе, в результаті якої ГУР не повинно втратити вплив на цю інституцію.

Також влада спробувала розширити переговорну групу, яка займається підготовкою обмінів від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, яку очолює Буданов. У групу хотіли додати представників ЗСУ, СБУ, МВС, СЗР та омбудсмена.

Видання пише, що всі ці рухи виглядають як спроба посунути ГУР чи зменшити його вплив у питанні обмінів. Співрозмовники журналістів вважають, що спроби «розхитати крісло» під головним розвідником України продовжаться і до кінця року до питання його звільнення ще можуть повернутись.

За даними ЗМІ, в ОПУ вже знайшли кандидата на місце начальника ГУР – главу СЗР Олега Іващенко. Буданову ж можуть запропонувати посаду на кшталт заступника головнокомандувача ЗСУ з питань розвідки, щоб позбавити його медійності і важелів впливу.

Нагадаємо, у Зеленського пояснили, чому «мирні плани», «компромісні варіанти» і «стратегії деескалації» для завершення війни в Україні нездійсненні.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *