День пам’яті святого мученика Арети: традиції та прикмети 24 жовтня

24 жовтня є не лише днем пам’яті святого Арети, а й важливим часом для роздумів про моральні цінності, традиції і зв’язок з природою.
Жовте листя. Фото - ФОКУС

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

24 жовтня православна церква вшановує пам’ять святого мученика Арети та його сподвижників, які стали прикладом вірності і відданості Христу. Аретас, римський військовий трибун часів імператора Діоклетіана, відзначився своєю стійкістю в часи гонінь на християн. Його відмова поклонятися ідолам коштувала йому життя, перетворивши його на символ незламної віри.

Цього дня християни повинні дотримуватись певних заборон: не варто сваритися, бажати зла іншим, а також завдавати шкоди тваринам. Особливо важливо уникати негативних емоцій і намагатися допомагати нужденним, адже добро завжди повертається.

24 жовтня також насичений народними прикметами. За спостереженнями предків, якщо на деревах сидить багато воронів, слід чекати негоди. Перший сніг передвіщає сніжну зиму, а густий туман на світанку обіцяє ясний і теплий день. 

Якщо на деревах ще залишилося жовте листя, зима буде морозною. Люди, які народилися цього дня, можуть розраховувати на підтримку граната – каменя, відомого ще зі стародавніх часів, який вважався символом захисту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 23 жовтня вшановують пам’ять святого апостола Якова.  

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *