Наслідки нічної атаки дронів на Київ: пошкоджені житлові будинки, дитсадок та енергетична інфраструктура

Цієї ночі ворог провів наймасованішу атаку дронів на столицю, в результаті чого повітряна тривога тривала понад 6 годин
Віталій Кличко про нічну атаку дронів: пошкоджені кілька житлових будинків та дитсадок, постраждали 5 людей. Фото - Facebook Віталія Кличка

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на мера Києва Віталія Кличко в Telegram, у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків безпілотників виникло загоряння у приміщенні дитсадка, а в сусідніх будинках пошкоджені вікна. Також є руйнування на другому поверсі п’ятиповерхівки, де дві жінки опинилися заблокованими. Рятувальники вдало їх деблокували та евакуювали. В Солом’янському районі уламок дрона впав на відкритій місцевості, що призвело до загоряння, повідомив Кличко.

У Печерському та Подільському районах також зафіксували падіння уламків на відкриту місцевість. У Дніпровському районі невеликий фрагмент безпілотника впав на сходову клітину верхнього поверху багатоповерхового житлового будинку, але загоряння не виникло, і потерпілих не зафіксовано. У Голосіївському районі уламок дрона вразив чотириповерховий житловий будинок.

На всіх цих локаціях працюють аварійно-рятувальні групи та медичний персонал. У результаті російської атаки на столицю постраждало п’ять осіб, включаючи 11-річну дитину, які отримали медичну допомогу на місці або в травмпункті без потреби у госпіталізації. Мер Києва Віталій Кличко підкреслив, що ворожа агресія триває, але місто стоїть разом, забезпечуючи життєво важливі потреби громади та виражаючи взаємну підтримку для перемоги.

Ворог також намагався атакувати енергетичну інфраструктуру, що призвело до відключення світла в 151 житловому будинку, 75 приватних будинках та 12 установах в Києві. Крім того, масована атака призвела до відсутності електропостачання в 16 тисячах домівках Київської області, проте енергетики ДТЕК оперативно втрутилися і відновили світло. Залишається без живлення лише 296 родин у Вишгородському районі.

Сьогодні вночі зафіксовано пуски близько 75 ударних безпілотників з двох напрямків — Приморсько-Ахтарськ та району Курська області Росії, і основний удар був спрямований на Київ. За інформацією Повітряних Сил ЗСУ 74 БПЛА було збито.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що вранці в Києві пролунали потужні вибухи: Кличко пояснив причину

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *