Як повернути посвідчення водія після позбавлення права керування: алгоритм дій

Особи, позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, можуть повернути свої вилучені водійські посвідчення
Як отримати посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення права керування. Фото - ukr.net

Про те, як повернути посвідчення водія, нагадують у Головному сервісному центрі МВС Києва, повідомляє «Kreschatic». Після закінчення строку позбавлення права керування потрібно успішно пройти огляд в медичному закладі та пройти теоретичний та практичний іспити у сервісному центрі МВС. У разі, якщо водій має декілька категорій, тестування проводиться за найвищою категорією, вказаною в посвідченні. Документ, який був вилучений, зберігається в СЦ МВС за адресою проживання особи.

У випадку, якщо посвідчення було отримане вперше на два роки, його не повертають. Для відновлення права керування після порушення, водій повинен пройти теоретичне та практичне навчання в автошколі і скласти іспити в МВС. Якщо іспити успішно здані, посвідчення буде видане на два роки знову.

Протягом дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його скасування, посвідчення водія може бути отримане в будь-якому СЦ МВС незалежно від того, де зберігався вилучений документ.

Як повернути посвідчення водія
Фото – hsc.gov.ua

Більш детальну інформацію щодо того, як повернути посвідчення водія після позбавлення права керування, можна знайти на сайті Головного сервісного центру МВС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як забронювати номерні знаки для автомобіля в Києві та скільки це коштує

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *