Київ та область в ніч на 31 липня пережили одну з найбільш масованих атак дронів

Російська армія в ніч на 31 липня здійснила «одну з наймасовіших атак» ударними дронами по Україні за всю війну, повідомили у Київській міській військовій адміністрації
Всього над Україною було збито 89 російських безпілотників. Фото - ДСНС

Як повідомляє «Kreschatic», за словами глави адміністрації Сергія Попка, столиця України зазнала повітряної атаки вже всьоме за липень, при цьому нинішня атака стала наймасовішою за 2024 рік за кількістю застосованих БПЛА.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, вночі російська армія випустила по Україні одну керовану авіаційну ракету Х-59 і 89 ударних безпілотників типу «Шахед». Усі повітряні цілі були успішно збиті, заявили у ЗСУ. «Це одна з наймасовіших атак ударних БпЛА. Таку саму кількість „шахедів“ ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як і тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла та відбила масовану атаку ворожих безпілотників», — йдеться у заяві Повітряних сил.

Повітряна тривога у місті тривала понад сім годин. Дрони атакували Київ практично з усіх можливих напрямків двома хвилями — вночі та вранці.

Попко повідомив, що жоден російський безпілотник не досяг своєї мети. Загалом сили української ППО збили понад чотири десятки дронів у повітряному просторі Києва та на підступах до міста. Постраждалих та руйнувань внаслідок російської атаки немає, додав глава Київської військової адміністрації.

Держслужба України з надзвичайних ситуацій у свою чергу повідомляє, що у Київській області після падіння уламків російського дрону сталася пожежа у житловому будинку. Будівлю частково зруйновано, пожежу вже ліквідовано. Про постраждалих повідомлень не надходило.

На Дніпропетровщині сили ППО збили шість російських дронів, заявив голова місцевої адміністрації Сергій Лисак. Під вогнем знаходилися Нікополь, Покровська та Марганецька громади. Пошкоджено соціальну установу та два автомобілі. Постраждалих немає.

Глава Миколаївської області Віталій Кім повідомив, що вночі над регіоном було знищено одну керовану авіаційну ракету та чотири дрони типу «Шахед 131/136».

Над Херсонською областю сили ППО збили дев’ять російських ударних безпілотників, розповів голова військової адміністрації Олександр Прокудін. У Херсоні внаслідок удару дрону загинув 68-річний місцевий житель та поранено 73-річну жінку. Також під час російського обстрілу зазнали поранень троє мешканців села Олександрівка.

Також раніше ми писали про те, що Росія вночі запустила по Україні 38 безпілотників “Шахед”, три дрони полетіли до Румунії

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version