МОК включив до олімпійських видів спорту ще п`ять нових дисциплін

Бейсбол/софтбол, крикет, флаг-футбол, лакрос і сквош - це п’ять видів спорту, представлених Виконавчим комітетом Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на майбутній сесії МОК як додаткові види спорту для Олімпійських ігор в Лос-Анджелесі у 2028 році
МОК включив п’ять нових видів спорту у програму Олімпіади-2028. Фото - olympics.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт МОК, для бейсболу/софтболу, крикету та лакросу це буде повернення на Олімпійські ігри, тоді як флаг-футбол і сквош дебютують на Олімпійських іграх у Лос-Анджелесі.

Вибір цих п’яти нових видів спорту відповідає американській спортивній культурі та дозволить продемонструвати світові культові американські види спорту. Ці види спорту зроблять Олімпійські ігри LA28 унікальними

– сказав президент МОК Томас Бах.

Їхнє включення дозволить олімпійському руху взаємодіяти з новими спільнотами спортсменів і вболівальників у США та в усьому світі.

Цей вибір видів спорту є результатом ретельного процесу та аналізу на основі критеріїв оцінки, визначених до початку процесу, включаючи гендерну рівність. Він розглядав використання існуючих об’єктів із залученням широкого кола спортивних спільнот як у Сполучених Штатах, так і в усьому світі, а також включав деякі з найпопулярніших видів спорту в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що МОК позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *