Тур де Франс-2024 стане першим, що відбудеться без фінішу в Парижі: озвучено причини

Великий старт найвідомішої і найпрестижнішої велогонки відбудеться у Флоренції 29 червня та закінчиться в Ніцці 21 липня
Маршрут Тур де Франс 2024 було офіційно затверджено сьогодні, 25 жовтня. Фото - olympics.com

Перші два етапи завершуються підйомами, а третій етап стане першим, де задавати темп будуть спринтери. Тим часом вболівальникам обіцяють захоплюючий фініш 21-го етапу індивідуальної гонки на час, яка завершиться в Ніцці 21 липня.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, маршрут «Тур де Франс» 2024 року було оголошено в середу вдень, і Гран-тур вперше завершиться за межами Парижа.

У зв’язку з проведенням Олімпійських ігор у столиці Франції наступного року було введено альтернативне завершення найпрестижнішого Гранд-туру.

Логістичні ускладнення призводять до того, що Єлисейські поля будуть заблоковані за кілька днів до початку Олімпіади 26 липня.

Замість цього кульмінаційним етапом 21 буде 34-кілометрова індивідуальна гонка на час від Монако до Ніцци на південному узбережжі.

Гаряче очікуваний Grand Depart відбудеться у Флоренції, Італія, де відбудеться презентація команд разом із початком першого етапу 29 червня.

Це включає підйоми через Апенніни до узбережжя Адріатичного моря, а фінальний підйом відбувається за 25 км від фінішу в Ріміні.

Перша гонка на час відбудеться на 7-му етапі між Нюї-Сен-Жорж і Жевре-Шамбертен на маршруті довжиною 25 км, тоді як 8-й етап – ще один, який очолюватимуть спринтери.

Ті, хто прагне зайняти достойне місце в загальній класифікації, стикаються з важким маршрутом дев`ятого етапу, який починається і закінчується в Труа і включає 14 гравійних секторів.

Після цього в Орлеані 8 липня настає заслужений день відпочинку, перш ніж гонщики розпочнуть другий тиждень Туру з чотириденної подорожі на південь у Піренеї.

Етапи 12 та 13 між Орійаком та Вільнев-сюр-Ло та Аженом і По відповідно будуть спринтерськими, тоді як Етап 15 передбачає 4840 метрів підйому.

Останні гірські етапи починаються на 19-му етапі в південних Альпах, і цей короткий 145-кілометровий маршрут, безумовно, дуже вражаючий, з Cime de la Bonette – найвищою дорогою у Франції на висоті 2802 метри.

Змагання досягнуть своєї кульмінації у 34-кілометровій гонці на час від Монако до Ніцци замість традиційного спринтерського фінішу на Єлисейських полях у Парижі.

Підйоми на час будуть здійснені в La Turbie і Col d’Eze, перш ніж гонщики спустяться з пагорба в напрямку Ніцци, коли гонка завершиться 21 липня.

Також раніше ми писали про те, що МОК включив до олімпійських видів спорту ще п`ять нових дисциплін

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *