У чому різниця між силовими тренуваннями та бодібілдингом?

Коли справа доходить до фітнесу, існує багато різних цілей тренувань. Іноді це може збивати з пантелику, і здається, що існує так багато суперечливих думок
Юрій Федоров 269 Коментувати
Фото - static.com

Завжди існують методи, рухи і стратегії, що перетинаються, але між дисциплінами і кінцевими цілями завжди є ключові відмінності. Отже, чи хочете ви наростити величезні м’язи або просто стати якомога сильнішими, ми розберемо відмінності. При цьому багатьом взагалі не важлива різниця – адже штанга вона штанга і є. Укласти парі на змагання з важкої атлетики можна тут.

Простіше кажучи, основна відмінність між силовими тренуваннями та бодібілдингом – це кінцева мета. Силові тренування це саме те, на що це схоже: мета – стати сильнішим.

Нарощування сили можна досягти за допомогою цілого ряду методів: від підняття ваги до вправ з власною вагою, художньої гімнастики та використання еластичних стрічок.

Найпопулярніший і, можливо, один із найефективніших методів нарощування сили – це тренування з обтяженнями. Для нарощування сили потрібне прогресивне навантаження, тобто поступове збільшення ваги під час тренувань.

Для порівняння, основна мета бодібілдингу – наростити якомога більшу м’язову масу. Зазвичай це досягається за рахунок ретельного управління фізичними вправами та харчуванням для досягнення певної естетики.

Бодібілдинг традиційно складається з етапів «набору маси» та «сушіння». Під час набору маси бодібілдери споживають більше калорій, ніж потрібно, щоб наростити м’язову масу, а під час сушіння вони їдять менше калорій, щоб скинути жирові відкладення та знайти бажану статуру для змагань.

Хоча і силові тренування, і бодібілдинг мають багато спільного і частково збігаються, є деякі явні відмінності. Корисно пам’ятати, що не кожен, хто займається силовими тренуваннями, хоче стати бодібілдером, проте всім культуристам доведеться займатися тією чи іншою формою силових тренувань або з обтяженнями тренувань.

Також важливо пам’ятати, що тренування для набору м’язової маси не завжди є найкращим способом нарощування сили. Програма дієти та вправ буде різнитися для кожної мети.

Неможливо визначити, чи краще одна форма навчання, ніж інша. Зрештою, все залежить від вас, ваших уподобань та ваших цілей.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *