Тайсон Ф’юрі проти Олександра Усика: коли, де і як це буде

Бокс нарешті матиме беззаперечного чемпіона у суперважкій вазі на початку 2024 року після того, як Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик домовилися про бій один з одним у Саудівській Аравії
Ф`юрі і Усик нарешті визначились з датою мегабою. Фото - boxing-social.com

Як повідомляє «Kreschatic», Ф’юрі володіє поясом WBC, який він завоював у 2020 році, перемігши Деонтея Вайлдера. Він тричі захищав цей пояс: проти Уайлдера, Ділліана Вайта і останній раз проти Дерека Чісори.

Усик володіє титулами WBA, IBF і WBO у суперважкій вазі після перемоги над Ентоні Джошуа у 2021 році. Відтоді він двічі захищав ці титули: проти Джошуа та Даніеля Дюбуа.

І Ф’юрі, і Усик поки не мають поразок у своїй професійній боксерській кар’єрі.

Востаннє у боксі був єдиний і беззаперечний чемпіон у важкій вазі в 2000 році, коли Леннокс Льюїс володів усіма чотирма титулами.

Коли відбудеться бій Ф’юрі проти Усика?

Поєдинок запланований на суботу, 17 лютого 2024 року.

Де проводиться бій?

Поєдинок пройде в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії.

Хто в андеркарті?

Подробиці поки не повідомляються.

Як пише The Telegraph, момент, коли Ф’юрі та Усик вийдуть на ринг, визначить цю епоху боксу у важкій вазі. Поєдинок, коли обидва спортсмени перебувають в розквіті сил, нагадає, що «найбагатший приз у боксі» — як часто називають титул беззаперечного чемпіона у важкій вазі — це справді так. Емблематичний, символічний у спорті та культурі. І коли важкий дивізіон сильний, решта боксу також відчуває себе добре.

Важливо, щоб бій Ф’юрі – Усик нагадував уболівальникам, що вершина спорту все ще існує в епоху, якій загрожує зростання кількості користувачів YouTube на рингу та бійки між впливовими людьми в соціальних мережах. Ці випадкові події стали прибутковими, але розчарували традиційних уболівальників боксу, які кажуть, що вони знецінюють спорт.

Останніми місяцями знадобилися інвестиції Саудівської Аравії та своєчасне втручання Туркі Аль-Шіха, справжнього шанувальника боксу та голови Головного управління розваг Саудівської Аравії, щоб провести мега-події.

Того ж тижня, коли було підтверджено бій Ф’юрі – Усик, Саудівська Аравія підтвердила ще одну мегаподію, у якій Ентоні Джошуа та Деонтей Вайлдер по черзі вийдуть на ринг, хоча ці двоє суперважковаговиків ще не битимуться один з одним.

Оголошення цих великих боїв показує, що Саудівська Аравія бере контроль над суперважким боксом. Вона перемагає там, де не вдається іншим: по-перше, у суперважкій вазі зібрав промоутерів Едді Хірна (Джошуа) і Френка Воррена (Вайлдер) під одним дахом. До цього часу це було нечувано, тому що, незважаючи на те, що Гірн і Уоррен є двома найвпливовішими гравцями в спорті, вони майже не спілкувалися особисто, якщо взагалі спілкувались.

Це такі події, які влада Великобританії та Сполучених Штатів просто не змогла організувати. Так, за останні роки відбулося п’ять значних боїв у важкій вазі (тричі Ф’юрі-Вайлдер, двічі Усик-Джошуа), але фанати боксу сподівалися на набагато більше. Здається, все швидко змінюється.

Більш широка картина – це план на 2024 рік, який обов’язково включає бій Джошуа та Вайлдера. За умови, що вони пройдуть свої бої проти Отто Валліна та Джозефа Паркера відповідно. Бій з Вайлдером може стати вершиною для Джошуа, оскільки він прагне стати триразовим чемпіоном у важкій вазі.

Також у 2024 році додайте Френсіса Нганну, бійця ММА, який відправив Ф’юрі в нокдаун, і Філіпа Хрговіча, №1 за версією IBF, який може стати суперником або Вайлдера, або Джошуа.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що колишній чемпіон у важкій вазі зробив прогноз на бій Усика і Ф’юрі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *