Глава Олімпійського комітету Росії назвав “іноагентами” російських тенісистів, які виступатимуть на Олімпіаді

Президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков різко розкритикував російських тенісистів, які мають намір виступити на літніх Олімпійських іграх у Парижі у нейтральному статусі
Глава Олімпійського комітету Росії назвав "командою іноагентів" тенісистів, які виступатимуть на Олімпіаді. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», Поздняков написав у телеграм-каналі, що «розділяє та підтримує» позицію президента Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірини Вінер – раніше вона назвала «командою бомжів» росіян, які виступатимуть на Олімпіаді. Поздняков зробив заяву на тлі дискусії між Вінер та тенісистами.

Єдине, не погоджуся з визначенням «команда бомжів» саме у випадку тенісистів, які більшість часу живуть за кордоном, там же заробляють, стверджують при цьому, що «грають за себе», засуджують політику своєї країни та СВО. Тож правильніше, на мій погляд, — «команда іноагентів». Для якої точно не виникне перешкод представляти на Олімпіаді самих себе.

Ірина Вінер заявила РИА Новости 26 березня, що російські спортсмени, які виступатимуть на Олімпіаді в нейтральному статусі, це «команда бомжів без прапора, гімну, уболівальників». Коментуючи її слова, російська тенісистка Дар’я Касаткіна заявила: «Бомж Дар’я передає всім привіт і бажає доброго дня». Вінер у відповідь назвала спортсменів, яких допустять до Ігор-2024, командою біженців.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у грудні 2023 року ухвалив рішення допустити до Олімпіади російських та білоруських спортсменів у нейтральному статусі (без прапора та гімну) — і лише в індивідуальних видах спорту. До Ігор не допустили спортсменів, які публічно підтримали війну в Україні або уклали контракт із збройними силами Росії чи Білорусі.

Фото – slovoidilo.ua

МОК повідомив у березні, що на Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі зможуть виступити не більше ніж 55 російських спортсменів. Вони не братимуть участі у церемонії відкриття Олімпіади. Станом на 19 березня на Ігри кваліфікувалися 12 росіян.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив в інтерв’ю «Аргументам і фактам», що до рішення росіян, які виступлять на Іграх, потрібно ставитись з повагою, тому що «іншого шансу у них вже може просто не виявитися».

Олімпіада-2024 пройде у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Також раніше ми писали про те, що без гімну, без прапору, без країни і без медалей російські і білоруські спортсмени їдуть на Олімпійські Ігри в Парижі

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version