Влада Франції, Іспанії та Великобританії посилює заходи безпеки на матчах Ліги Чемпіонів після погроз ІДІЛ

Цього тижня на матчах Ліги Чемпіонів будуть посилені заходи безпеки після того, як ЗМІ, що підтримує угруповання «Ісламська держава», опублікувало погрози із закликами до терористичних атак на стадіони
Після погроз ІДІЛ посилено заходи безпеки для матчів Ліги чемпіонів. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», медіа-канал, який підтримує ІДІЛ, опублікував кілька плакатів із закликами до нападів на стадіони, на яких у вівторок і середу проходять матчі чвертьфіналу. УЄФА заявив, що знає про погрози ІДІЛ, але заявив, що ігри в Мадриді, Парижі та Лондоні відбудуться за планом.

Як пише BBC, міністри Франції та Іспанії підтвердили посилення заходів безпеки. Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що під час матчу ПСЖ з Барселоною в Парижі в середу будуть «значно посилені» заходи безпеки.

Дарманен продовжив:

Я нагадаю вам, що лише 10 днів тому ІДІЛ оприлюднила фотографію мюнхенського стадіону та заявила, що проти спортивних об’єктів, де проводяться футбольні ігри, необхідно вжити заходів, хоча цілями можуть бути всі види спорту. Враховуючи, наскільки важлива Ліга Чемпіонів для футболу, ми, звичайно, спілкуємося з нашими партнерами.

Цього тижня в Мадриді мають відбутися два чвертьфінали. Мадридський “Реал” прийме “Манчестер Сіті” у вівторок, а “Атлетіко” зустрінеться з дортмундською “Боруссією” у середу.

Пілар Алегрія, міністр спорту Іспанії, запевнила, що «розгортається понад 2000 поліцейських і офіцерів цивільної гвардії».

Арсенал зіграє з мюнхенською Баварією у вівторок у Лондоні. Заступник помічника комісара столичної поліції Аде Аделекан сказав:

Ми знаємо про повідомлення в Інтернеті та ЗМІ щодо закликів націлитися на матчі по всій Європі та тут, у Лондоні. Однак я хочу запевнити громадськість, що у нас є надійний план охорони для сьогоднішнього матчу, і ми продовжуємо тісно співпрацювати з командою безпеки клубу, щоб забезпечити спокійний матч.

Проісламський канал закликав до насильницьких атак і показував зображення стадіону «Емірейтс» у Лондоні, стадіонів «Бернабеу» та «Метрополітано» в Мадриді, а також стадіону «Парк де Пренс» у Парижі.

погрози ІДІЛ
Фото – bbc.com

Погрози ІДІЛ, опубліковані цього тижня, не стосувалися жодного конкретного матчу чи події та були опубліковані проісламськими медіагрупами, офіційно не пов’язаними з самою організацією.

Однак вважається, що вказівка оприлюднити погрози могла надійти від самої ІДІЛ, оскільки нещодавно її керівництво натякало на тісну співпрацю між офіційними ЗМІ та прихильниками в Інтернеті.

Інше зображення, оприлюднене минулого тижня, зображало Allianz Arena у Мюнхені, де наступного тижня має відбутися матч-відповідь мюнхенської Баварії проти Арсеналу.

Речник керівного органу європейського футболу сказав:

УЄФА знає про ймовірні терористичні погрози щодо матчів Ліги Чемпіонів УЄФА цього тижня, і тісно співпрацює з владою на відповідних майданчиках. Планується, що всі матчі відбудуться за розкладом із відповідними заходами безпеки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що «Ісламська держава» заявила, що її бойовики «зробили скоординовану атаку на великий натовп християн»

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *