Новий король Крусібла: Кайрен Вілсон став чемпіоном світу зі снукеру (ФОТО, ВІДЕО)

Вигравши перші сім фреймів під час першої сесії в неділю, Вілсон зміг втримати свою перевагу до перемоги, і хоча наполегливий Джонс не припинив боротьбу, він не зміг скоротити розрив менше ніж до трьох фреймів
Кайрен Вілсон став 23-м гравцем, який підняв знаменитий кубок чемпіонату світу зі снукеру у Крусіблі, перемігши у фіналі Джека Джонса з рахунком 18-14. Фото - wst.tv

Зробивши рахунок в останній сесії з 17-11 до 17-14, він створив захоплюючий фініш, але цього виявилося занадто мало і занадто пізно, пише WST. Кайрен Вілсон зробив чотири сенчурі та ще вісім брейків понад 50 у фіналі турніру, після чого приєднався до ексклюзивної групи гравців, які завойовували найбільший приз у снукері.

Як повідомляє «Kreschatic», незабаром після того, як Вілсон вперше з’явився в Крусіблі десять років тому, він з упевненістю заявив, що одного разу обов`язково виграє титул. Шеффілд не завжди був вдалим місцем для Воїна, і він зазнав кількох серйозних поразок, зокрема, розгрому з рахунком 18-8 проти Ронні О’Саллівана у фіналі 2020 року та 13-2 від Джона Хіггінса рік тому. Але його віра в себе ніколи не похитнулася, і тепер 32-річний Вілсон має головну нагороду.

Успіх батька двох дітей надихає, враховуючи, що його дружина Софі та молодший син Бейлі зазнали серйозних проблем зі здоров’ям протягом останнього року. Форма Вілсона неминуче постраждала, і раніше він виступав лише в одному рейтинговому півфіналі цього сезону. Але він рішуче впорався з негараздами і буде дуже пишатися святкуванням зі своєю згуртованою родиною, включно з братом Тейлором і батьками Робом і Сонею.

Кайрен Вілсон з родиною і чемпіонським кубком. Фото – wst.tv

Під час знищення Домініка Дейла з рахунком 10-1 у першому раунді Вілсон показав, що він є одним із найкращих гравців на турнірі, і він здобув комфортну перемогу над Джо О’Коннором, Джоном Хіггінсом і Девідом Гілбертом, щоб досягти свого другого фінала Крусібла. Його неоднозначні результати в цьому сезоні спростовує той факт, що його брейк-білдінг як ніколи хороший – тільки Джадд Трамп зробив більше сотенних серій. На цьому Чемпіонаті світу він зробив вісім сенчурі і ще 44 брейки понад 50 очок – такі плідні результати в поєднанні з сильною тактичною грою та здатністю вирішувати будь-яку ситуацію з холодним темпераментом зробили його видатним гравцем цьогорічного Чемпіонату.

Для Вілсона це шостий рейтинговий титул і перший з часів European Masters 2022 року, а також його перший успіх на турнірах Потрійної корони. Маючи головний приз у розмірі 500 000 фунтів стерлінгів, він піднявся на дев’ять сходинок у рейтингу до найвищої в кар’єрі третьої позиції.

44-й номер світового рейтингу Джек Джонс мав довгий шлях до головного матчу, починаючи кваліфікацію як аутсайдер і за оцінками букмекерів мав шанси на титул 200 до 1. 30-річний валлієць виграв два матчі, щоб пробитися до телевізійної сцени. Насолоджуючись часом, проведеним у центрі уваги, він відкрив новий етап у своїй кар’єрі, що підкреслила перемога в чвертьфіналі над Джаддом Трампом, але врешті-решт програти у першій сесії фіналу з рахунком 7-0 було занадто багато. Джонс не зміг стати лише третім учасником кваліфікації після Террі Гріффітса та Шона Мерфі, який підняв трофей. Але після того, як він з’явився у своєму першому рейтинговому фіналі, приз у розмірі 200 000 фунтів стерлінгів підняв його на 30 позицій до 14 місця в світовому рейтингу, і він уперше потрапив до елітного дивізіону топ-16.

Джек Джонс виходить на фінальну сесію. Фото – wst.tv

Я мріяв про це з шести років.

– сказав Кайрен Вілсон після матчу.

Виграти на очах усієї моєї родини було саме так, як я собі це уявляв. Джек боровся і зробив матч важким для мене. В останньому фреймі я просто продовжував забивати шари, і раптом у мене вийшов матчбол, і я став чемпіоном світу. Мені було важко програти фінал Ронні в 2020 році, і якби це був мій єдиний фінал, я був би розбитий.

Підготовка, дієта та фітнес, якими керував його брат, були ключовими для Вілсона.

Мене до смерті нудить від лосося!

– пожартував він.

Сьогодні ввечері я з`їм шашлик і вип’ю трохи пива! Я дуже добре спав протягом усього турніру, і це важливо. Я вірю, що зможу стати багаторазовим чемпіоном світу – сподіваюся, перший чемпіонат буде найважчим.

Кайрен Вілсон. Фото – wst.tv

Джек Джонс після фінального матчу сказав:

Після рахунку 7-0 я занадто ускладнив ситуацію для себе. Після мого півфіналу в суботу ввечері я не повернувся в готель до першої ночі і взагалі не спав цієї ночі. Я почувався розбитим під час першої сесії, і хоча Кайрен, напевно, виграв би у мене в будь-якому випадку, якби я міг дістатися до рахунку 17-15 сьогодні ввечері, можливо, він почав би нервувати.

Я пишаюся тим, що зайшов так далеко, не граючи так добре, більшість часу це була моя гра B або C. Тож перемогти деяких найкращих гравців і наблизитися до титулу додає мені великої впевненості. Я багато чого навчився про те, як проводити цей турнір, і я вірю, що зможу повернутися й виграти його.

Основні моменти фінального матчу Чемпіонату світу за снукеру

Головні факти з кар`єри Кайрена Вілсона

  • 1998: у віці шести років він грає з Пітером Ебдоном у пул під час канікул, і Ебдон каже батькам Вілсона, що той має величезний потенціал.
  • 2010: вперше стає професіоналом.
  • 2013: повертається в мейн-тур після двох років перерви в професійній грі.
  • 2014: дебютує в Крусіблі, програвши Рікі Волдену.
  • 2015: виграє перший рейтинговий титул, перемігши Джадда Трампа з рахунком 10-9 у фіналі Shanghai Masters.
  • 2018: досягає свого першого фіналу турніру Потрійної корони, але Марк Аллен позбавляє його титулу Masters.
  • 2020: потрапляє у фінал Крусібла перед розгромом 18-8 проти Ронні О’Саллівана.
  • 2024: досягає своєї найголовнішої мети, обігравши Джека Джонса у фіналі Чемпіонату світу, це його шостий рейтинговий титул.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Ронні О’Салліван і Джадд Трамп сенсаційно програли у чвертьфіналі Чемпіонату світу зі снукеру

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version