Євро-2024, день п`ятий: перший в історії матч збірної Грузії і новий рекорд Кріштіану Роналду

Грузія - у своєму першому матчі в історії чемпіонатів Європи - поступилася Туреччині з рахунком 1:3
Грузія програє свій перший в історії матч на Чемпіонаті Європи, Кріштіану Роналду тепер учасник шести чемпіонатів. Фото - AFP

Як повідомляє «Kreschatic», наприкінці матчу за рахунку 1:2 грузинський воротар Георгій Мамардашвілі пішов на подачу кутового до воріт суперника (щоб спробувати допомогти партнерам зрівняти рахунок) — але турецькі футболісти перехопили м’яч і забили третій гол на Євро-2024 уже в порожні ворота.

Португалія вирвала перемогу наприкінці матчу з Чехією. Рахунок відкрили чеські футболісти, але потім забили у власні ворота. На 92-й хвилині Франсішку Консейсау приніс португальцям перемогу – 2:1.

Півзахисник збірної Туреччини Арда Гюлер (йому зараз 19 років і 114 днів) став наймолодшим гравцем в історії, який забив у дебютному матчі на ЧЄ — він побив рекорд Кріштіану Роналду, який у 2004 році забив у віці 19 років та 128 днів у ворота Греції. Сам Роналду сьогодні теж встановив черговий рекорд: вийшовши на гру з Чехією, 39-річний нападник став першим футболістом, який зіграв на шести чемпіонатах Європи.

Сутичка фанатів Туреччини та Грузії на трибунах перед матчем. Фото – Reuters

Незадовго до початку матчу збірних Туреччини та Грузії фанати команд побилися прямо на стадіоні у Дортмунді. Бійка почалася біля входу на трибуну з турецькими вболівальниками. Що спричинило бійку, невідомо. У ній брали участь приблизно по 40 осіб із кожного боку.

Сьогодні розпочинаються матчі другого туру групового етапу. Зіграють Хорватія з Албанією, Німеччина з Угорщиною та Шотландія зі Швейцарією.

Читайте також: Євро-2024, день четвертий: програш збірної України і перша сенсація чемпіонату

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version