У Росії на юриста Іллю Новікова завели кримінальну справу про держзраду: він вступив у тероборону Києва

У Росії Іллю Новікова звинувачують у держзраді. Фото - glavcom.ua

ФСБ порушила стосовно юриста та колишнього гравця у «Що? Де? Коли?» Іллі Новікова кримінальну справу про держзраду «у формі переходу на бік супротивника».

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на російський Інтерфакс та прес-службу відомства.

У спецслужбі заявили, що Новіков після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну «покинув територію Росії, вступив до лав Сил територіальної оборони України і досі бере участь у їх діяльності, а саме пройшов військову підготовку, бере участь у бойових діях, займається пропагандистською роботою» .

У грудні 2022 року стало відомо, що Новікова оголосили у федеральний розшук. У картці в базі розшуку МВС не уточнювалося, за якою статтею порушено справу. Незадовго до цього Новікова оголосили «іноагентом», а у червні 2023 року його позбавили адвокатського статусу в Росії.

Ілля Новіков брав участь як адвокат у багатьох резонансних процесах у Росії та Україні. Він представляв інтереси ФБК, «Меморіалу», Надії Савченко, режисера Олега Сенцова, колишнього президента України Петра Порошенка. З 2021 року Новіков живе в Україні, і набув статусу адвоката. У перші дні повномасштабної війни Новіков вступив у територіальну оборону Києва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Держдумі РФ підтвердили можливість ядерних випробувань  

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *