Величезні борги, спам і боти: соцмережа X вводить платну підписку та шукає нові джерела доходів

X, соціальна мережа, раніше відома як Twitter, почала тестувати плату за підписку в розмірі 1 долар на рік для нових облікових записів в Інтернеті, які хочуть публікувати публікації або взаємодіяти з іншими користувачами
Соцмережа X тестує підписку 1 долар на рік, щоб зменшити кількість спаму та акаунтів ботів. Фото - delo.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, представники соцмережі заявили, що цей захід має потенціал для зменшення спаму, автоматизованих облікових записів ботів і маніпулювання його обслуговуванням.

Тест під назвою «Not a Bot» був розгорнутий у Новій Зеландії та на Філіппінах, повідомив X у своєму блозі у вівторок. Нові користувачі, які не сплатять комісію, не зможуть виконувати певні дії на сайті, зокрема писати дописи, лайкати, відповідати чи робити закладки.

Це дозволить оцінити потенційно потужний захід, який допоможе нам боротися з ботами та спамерами на X, врівноважуючи доступність платформи з невеликою сумою комісії

– йдеться в дописі в блозі.

Проте, пише Bloomberg, це не єдина і мабуть не головна причина введення платної підписки. Компанія, що базується в Сан-Франциско, шукає нові джерела доходу після поглинання мільярдером Ілоном Маском минулого року, яке обтяжило її боргами в 13 мільярдів доларів і відштовхнуло рекламодавців, стурбованих послабленням правил безпеки контенту. За попередніми підрахунками Bloomberg, X винен близько 1,2 мільярда доларів у вигляді відсотків на рік за своїм боргом, пов’язаним з придбанням.

Щоб відновити зростання, X планує також протестувати три рівні своїх преміум-сервісів і запустити додаткові функції, які можуть приносити прибуток, наприклад покупки та платежі, повідомила банкірам на початку цього місяця головний виконавчий директор Лінда Яккаріно. Преміум-план X, який зараз коштує 7,99 доларів на місяць, буде розділений на рівні, що дозволить компанії стягувати з клієнтів різні суми залежно від кількості показів реклами.

Нові користувачі X на двох тестових ринках повинні будуть підписатися або на програму «Not a Bot», або на рівень X Premium, відомий тим, що клієнти, які платять, мають сині позначки, щоб писати публікації та взаємодіяти з ними. Сайти соціальних мереж раніше називали Філіппіни гарячою точкою для фейкових акаунтів.

Читайте безкоштовно, але платіть 1 долар на рік, щоб писати

– написав Маск на X після оголошення.

Це єдиний спосіб боротися з ботами, не блокуючи реальних користувачів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що абсолютна більшість київських інтернет-провайдерів не готова до відключень світла

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *