Папа Римський вперше за свою каденцію проведе день приватних зустрічей зі світовими лідерами в Дубаї

Відповідно до програми, оприлюдненої Ватиканом у четвер, Папа Римський Франциск матиме майже цілий день двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, які візьмуть участь у кліматичній конференції COP28 у Дубаї наступного місяця
Катерина Ткач 572 Коментувати
Папа Римський Франциск перебуватиме в Дубаї з 1 по 3 грудня. Фото - comments.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, це буде перший випадок за час його папства, коли 86-річний Папа, який також є главою держави, проведе стільки зустрічей на високому рівні з колегами та іншими особами за такий короткий проміжок часу.

Позиція Папи Римського щодо зміни клімату добре відома, тому подія дасть йому можливість особисто поспілкуватися з арабськими та іншими світовими лідерами, щоб обговорити війни в Газі та Україні.

Франциск перебуватиме в Дубаї з 1 по 3 грудня. Конференція триватиме з 30 листопада по 12 грудня.

Після виступу на конференції вранці 2 грудня Папа матиме дві закриті зустрічі до кінця дня.

Організатори в Дубаї ще не надали списку учасників найвищого рівня, а Ватикан не повідомив, які зустрічі один на один були підтверджені.

Букінгемський палац повідомив, що вступну промову зробить король Чарльз. Очікується участь прем’єр-міністра Великобританії Ріші Сунака.

Двоє офіційних осіб США повідомили Reuters минулого тижня, що президент Джо Байден навряд чи прийме участь, але підкреслили, що остаточне рішення ще не прийнято.

Минулого року серед учасників були президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, король Йорданії Абдалла II і президент Франції Еммануель Макрон.

На зустрічі в Дубаї десятки країн планують просувати першу в світі угоду щодо поступової відмови від вугілля, нафти та газу, що викидають CO2.

Це буде перший випадок, коли понтифік буде присутній на кліматичній зустрічі ООН з моменту її започаткування в 1995 році, і очікується, що він звернеться з закликом до дій для стримування глобального потепління.

Також раніше ми повідомлял про те, що Держсекретар та міністр оборони США відвідають Індію для переговорів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *