Війна в Ізраїлі: зрив перемир’я, стала відома кількість жертв теракту в Єрусалимі, заява Блінкена

Ізраїльські військові відновили бойові дії проти ХАМАС у Секторі Газа, оголосили військові, заявивши, що ХАМАС порушив перемир’я та обстріляв ізраїльську територію, передає Reuters
Ізраїльські солдати на базі біля кордону Ізраїлю та Гази, південь Ізраїлю. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» кінцевий термін продовження семиденного режиму припинення вогню закінчився нещодавно, о 7 ранку (05:00 GMT) у п’ятницю. Невдовзі після заяви ізраїльських військових палестинські ЗМІ повідомили, що ізраїльські удари були завдані на півночі Гази.

За годину до завершення перемир’я Ізраїль заявив, що перехопив ракету, випущену з Гази. За словами ізраїльських військових, сирени, що попереджають про ракети, знову пролунали в ізраїльських районах поблизу Гази за кілька хвилин до кінцевого терміну.

ХАМАС не брав на себе відповідальність за запуски.

Катар і Єгипет докладають інтенсивних зусиль для продовження перемир’я після обміну в четвер останньої партії з восьми заручників і 30 палестинських ув’язнених.

Вісім ізраїльських заручників, яких утримували в Газі, були звільнені в четвер. ХАМАС звільнив шістьох заручників через кілька годин після звільнення двох ізраїльських жінок. За словами ізраїльських військових, усіх передали Червоному Хресту в Газі та доставили до Ізраїлю, щоб їх доставили до лікарень і возз’єднали зі своїми родинами.

Ізраїль звільнив 30 палестинців з ізраїльських в’язниць у рамках останнього обміну, повідомила тюремна служба Ізраїлю вранці в п’ятницю.

ХАМАС готовий продовжити перемир’я, щоб призупинити бойові дії з Ізраїлем, повідомило Agence France-Presse джерело, близьке до ХАМАС. За словами джерела, посередники докладають інтенсивних зусиль для продовження перемир’я. Ізраїль ще не відповів, повідомляє AFP.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у четвер у Тель-Авіві: «Очевидно, ми хочемо, щоб цей процес продовжував просуватися». Блінкен також посилив заклики до Ізраїлю дотримуватися міжнародного права та щадити цивільне населення у війні проти ХАМАС у Газі.

Троє людей були вбиті і 13 поранені після того, як двоє братів зі Східного Єрусалиму стріляли в людей, які чекали на автобусній зупинці на головній дорозі в напрямку до західної околиці міста в годину пік, повідомили місцева поліція та медики. Відповідальність за атаку взяло на себе збройне крило ХАМАСу Бригади Аль-Касам.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: теракт в Єрусалимі, Китай пропонує мирну конференцію, ЦАХАЛ готовий відновити бойові дії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *