Прогулявся з дітьми, подивився на «ядерну кнопку» і зайшов в кабінет Сталіна: як Путін готується до «виборів»

Путіну показали симуляцію «ядерної кнопки», але він відмовився її натиснути в понеділок, коли він оглядав велику виставку російських досягнень, що виглядало як розминка перед неминучою кампанією переобрання
Путін відвідує форум і виставку "Росія", присвячену головним досягненням країни, Москва, Росія, 4 грудня 2023 р. Фото - Sputnik

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Путіну пояснили конструкцію радянської ядерної бомби та показали макет панелі керування для запуску ядерного випробування, а потім спостерігали зображення вибуху та грибоподібної хмари через оглядове вікно.

З початку війни в Україні Путін часто нагадував Заходу про розмір і можливості російського ядерного арсеналу, погрожуючи, що кожен, хто спробує завдати ядерного удару по ньому, буде стертий з лиця землі.

Він розгорнув тактичні ядерні ракети в Білорусі та змінив позицію Росії щодо двох основних договорів щодо озброєнь, водночас наполягаючи на тому, що Москва не розмахує атомною зброєю та не змінює свою доктрину щодо її використання.

Очікується, що цього місяця Путін підтвердить, що балотуватиметься на ще один шестирічний термін у березні, і його поява в понеділок на ВДНГ мала чітке передвиборче відчуття.

Його показали з групою школярів, які пишуть повідомлення на гігантській дошці про їх надії на їхнє майбутнє та загадують бажання, які прикріпили до ялинки, сподіваючись, що він зможе їх здійснити.

71-річний Путін очолює Росію як президент або прем’єр-міністр з 1999 року, коли Борис Єльцин пішов у відставку і зробив його виконуючим обов’язки президента в останній день старого тисячоліття.

Маючи попереду ще як мінімум шість років у Кремлі, він випередить Йосипа Сталіна, який очолював Радянський Союз з 1924 по 1953 рік, і стане правителем Росії, який найдовше керував Росією з часів Катерини Великої у 18 столітті. Під час екскурсії Путіну показали копію кабінету Сталіна.

Підтвердження кандидатури на переобрання може відбутися наступного тижня, коли Путін проведе прес-конференцію та «пряму лінію», де глядачі з усієї Росії матимуть можливість поставити йому запитання.

Для Путіна вибори є формальністю: за підтримки держави, державних ЗМІ та майже без інакомислення основної маси, він точно переможе.

Опозиційні політики розглядають вибори як фіговий листок демократії, який прикрашає те, що вони вважають корумпованою диктатурою путінської Росії. Такі вибори, кажуть вони, часто залучають слабких кандидатів, щоб створити вигляд конкуренції.

Прихильники Путіна відкидають цей аналіз, посилаючись на нібито незалежні опитування, які показують, що він користується рейтингом схвалення понад 80%. Вони кажуть, що Путін відновив порядок і частину впливу, який Росія втратила під час хаосу розпаду Радянського Союзу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Путін оголосить про те, що йде на вибори, 14 грудня і кого призначать на роль «конкурентів»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *