По посольству США в Багдаді було нанесено ракетний удар: хто причетний та які можуть бути наслідки

Вважається, що атаку здійснили збройні формування Ірану в Іраку, сказав речник посольства. Жодна група поки що не взяла на себе відповідальність за це
Посольство США в Багдаді було обстріляно двома ракетними залпами в п'ятницю вранці, але обійшлося без жертв. Фото - bnn.network

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, це був перший ракетний удар по посольству з тих пір, як група пов’язаних з Іраном шиїтських мусульманських ополчень почала напади на військові бази США в Іраку та сусідній Сирії в середині жовтня.

Ми знову закликаємо уряд Іраку, як ми робили багато разів, зробити все, що в його силах, щоб захистити дипломатичний персонал, технічний персонал і об’єкти партнерів по коаліції

– сказав речник посольства.

Прем’єр-міністр Іраку Мухаммед Шиа ас-Судані вже наказав службам безпеки переслідувати злочинців, описуючи їх як «некеровані, беззаконні групи, які жодним чином не представляють волю іракського народу», – йдеться в заяві його офісу.

Він також сказав, що підрив стабільності, репутації Іраку та напади на місця, які Ірак зобов’язався захищати, є актами тероризму.

Вибухи пролунали біля посольства в центрі столиці Іраку близько 4 години ранку в п’ятницю. Згідно з відео з місця події в соціальних мережах, увімкнулися сирени, які закликали людей сховатися.

Окрім свого дипломатичного персоналу в Іраку, Сполучені Штати мають близько 2500 військовослужбовців у країні, які, за їхніми словами, мають на меті консультувати та допомагати місцевим силам, які намагаються запобігти відродженню «Ісламської держави», яка у 2014 році захопила значні території обох країн, перш ніж бути знищеною.

Ми повторюємо, що залишаємо за собою право на самооборону та захист нашого персоналу в будь-якій точці світу

– сказав речник.

Місія ООН в Іраку засудила напад.

Також раніше ми писали про те, що Іран «кинув» ХАМАС і заявив, що не вступатиме в війну з Ізраїлем

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *