Нетаньяху у розмові з Путіним висловив невдоволення позицією Росії щодо війни Ізраїля проти ХАМАСу

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху провів у неділю, 10 грудня, телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, присвячену ситуації на Близькому Сході
Нетаніягу у розмові з Путіним розкритикував російську позицію щодо війни на Близькому Сході. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на канцелярію ізраїльського уряду, у бесіді Нетаньяху висловив невдоволення позицією Росії щодо Ізраїлю, що висловлюється в ООН та на інших міжнародних майданчиках. Крім того, ізраїльський прем’єр різко розкритикував «небезпечну співпрацю» між Росією та Іраном.

Говорячи про війну з ХАМАС, Нетаньяху підкреслив, що будь-яка країна, яка зазнала терористичного нападу, відреагувала б із не меншою силою, ніж Ізраїль. Водночас прем’єр подякував Москві за зусилля зі звільнення з полону в секторі Гази ізраїльського громадянина з російським паспортом, а також закликав чинити тиск на Червоний Хрест з метою допуску до заручників та доставки ним ліків.

У повідомленні Кремля за підсумками переговорів Путіна та Нетаньяху нічого цього не згадується. Згідно з російською стороною, у центрі бесіди була «катастрофічна гуманітарна ситуація в секторі Газа».

Володимир Путін підтвердив принципову позицію неприйняття та засудження тероризму у всіх його проявах. Разом з тим, дуже важливо, щоб протидія терористичним загрозам не призводила до таких тяжких наслідків для цивільного населення. Російська сторона готова надавати всіляке сприяння з метою полегшення страждань мирних жителів та деескалації конфлікту

– повідомила прес-служба Путіна.

Як пише «Едіот ахронот», телефонна розмова Нетаньяху та Путіна тривала 50 хвилин. Заради переговорів ізраїльський прем’єр залишив засідання кабінету міністрів. Попереднього разу сторони розмовляли телефоном 17 жовтня – тоді Нетаньяху запевнив Путіна, що Ізраїль «не зупиниться, доки не знищить військовий та урядовий потенціал ХАМАС».

Видання зазначає, що у відносинах Єрусалима з Москвою є велика напруженість через «критичну лінію» Росії щодо Ізраїлю протягом нової війни на Близькому Сході. Вона обумовлена тим, що Москва не стала твердо засуджувати напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль, а також прийняла у себе делегацію терористичного руху. Представники ХАМАС говорили, що звільнили деяких захоплених у полон заручників із російськими паспортами «на знак поваги до Володимира Путіна».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін прибув на Близький Схід, щоб поговорити про нафту та війну в Україні з саудівським наслідним принцом

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *