Формула миру Зеленського: Аргентина погодилася провести саміт з лідерами Латинської Америки

Аргентина погодилася провести саміт з лідерами Латинської Америки на початку наступного року, в той час як президент Володимир Зеленський прагне заручитися підтримкою так званого Глобального Півдня у війні з Росією
Хав’єр Мілей вітає Володимира Зеленського під час церемонії інавгурації Мілея в Буенос-Айресі 10 грудня. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Зеленський обговорив можливий саміт із новим президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм у неділю в Буенос-Айресі, повідомив у телефонній розмові з агентством заступник глави зовнішньополітичного відомства президента України Ігор Жовква. Прес-служба Мілея відмовилася від коментарів.

У нас була змістовна розмова. Ми обговорили багато речей, від формули миру в Україні до двосторонньої співпраці

 – сказав Жовква.

Президент України намагається заручитись міжнародною підтримкою для створення рамок для потенційних мирних переговорів і тривалої угоди, хоча перспективи затьмарилися, оскільки контрнаступ Києва зайшов у глухий кут і з’явилися сигнали про те, що колись захоплена підтримка з боку союзників слабшає, пише Bloomberg.

Зеленський виїхав з Аргентини до США, де планує отримати підтримку, оскільки запит президента Джо Байдена про військову допомогу заблоковано в Конгресі.

Зеленський здійснив майже 13 000-кілометрову подорож до Буенос-Айреса, щоб відвідати інавгурацію Мілея та зустрівся з колегами з Еквадору, Уругваю та Парагваю. Він також коротко поспілкувався з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, щоб спробувати переконати його відмовитися від своїх заперечень щодо просування вперед переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Наша подорож до Аргентини була дуже продуктивною

– сказав Жовква, коли літак української делегації збирався вилітати до Вашингтона.

Формула миру Зеленського – це план із 10 пунктів, який вимагає повного виведення російських військ з України, що не є прийнятним для Москви. Зустріч радників з національної безпеки в січні відбудеться після подібних зустрічей у Данії в червні, Саудівській Аравії в серпні та на Мальті в жовтні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що більшість росіян підтримують війну і одночасно хочуть мирних переговорів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *