Війна в Ізраїлі: Нетаньяху очікує повну ліквідацію ХАМАС, загроза голоду в Газі, в США критикують Байдена за передачу зброї

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що війна проти ХАМАС триватиме багато місяців і пообіцяв відновити контроль над прикордонною зоною між Сектором Гази та Єгиптом
Ізраїльські солдати діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

«Війна триватиме багато місяців, доки ХАМАС не буде ліквідовано, а заручники не повернуті», — сказав Нетаньяху на прес-конференції. «Ми гарантуємо, що Газа більше не буде становити загрозу для Ізраїлю».

Як повідомляє «Kreschatic», Організація ісламського співробітництва привітала рішення Південної Африки порушити справу в Міжнародному суді, в якій вона звинувачує Ізраїль у здійсненні «геноцидних» актів по всій Газі. За даними катарського інформаційного агентства QNA, 57 членів ОІК, до складу якої входить Катар, наголосили, що Ізраїль «здійснює геноцид шляхом невибіркового нападу на цивільне населення… примусово переміщуючи його, не даючи їм отримати базові потреби та гуманітарну допомогу, і знищуючи будівлі, медичні, освітні і релігійні заклади».

війна в Ізраїлі
Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху (у центрі) бере участь у щотижневому засіданні кабінету міністрів на військовій базі Кір’я в Тель-Авіві, 31 грудня 2023 р. Фото – AP

Тім Кейн, сенатор-демократ США від штату Вірджинія, засудив передачу зброї адміністрацією Байдена Ізраїлю, приєднавшись до кількох інших демократів, які критикують Байдена за те, що він обійшов згоду Конгресу щодо передачі зброї за кордон.

Всесвітня продовольча програма попередила, що «в Газі ведеться інший відлік часу», вказуючи на неминучий голод по всій смузі в результаті атак Ізраїлю. «Ми боремося з часом, щоб запобігти повному згортанню навіть найелементарніших послуг і голоду для мільйонів», — заявили у ВПП.

Посол Палестини у Великій Британії Хусам Зомлот привітав рішення Південної Африки порушити справу проти Ізраїлю в Міжнародному суді, в якому він звинуватив Ізраїль у здійсненні «геноцидних» актів у Газі. У суботньому твіті Зомлот написав: «Справедливість має відбутися, і геноцид має бути припинено».

Збройне крило Фронту звільнення Палестини оголосило в суботу, що ізраїльський солдат, якого вони утримували у полоні, був убитий під час ізраїльського авіаудару, в результаті якого також було поранено деяких з його викрадачів, повідомляє Reuters.

Сорок відсотків населення Гази перебуває під загрозою голоду, повідомило в суботу Агентство ООН з допомоги та організації робіт. «Кожен день — це боротьба за виживання, пошук їжі та води», — додали в агентстві ООН у справах палестинських біженців.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: справа про геноцид в суді ООН, ХАМАС погодився на переговори, Іран стратив чотирьох ізраїльтян

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *