Війна в Ізраїлі: масований обстріл на Новий рік, офіційні особи обіцяють довготривалу війну

Під час прес-брифінгу напередодні Нового року контр-адмірал Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі зазначив, що конфлікт може тривати протягом всього 2024 року, сказавши, що «цілі війни вимагають тривалих боїв»
Солдати ЦАХАЛу, які діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Відразу після півночі на Новий рік ХАМАС випустив по Ізраїлю шквал ракет, увімкнувши сирени повітряної тривоги на півдні та в центральній частині Ізраїлю. Про постраждалих не повідомляється.

Як повідомляє «Kreschatic», міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотріч закликав повернути єврейських поселенців до Сектора Газа після війни та сказав, що палестинське населення Гази слід заохочувати до еміграції, повідомляє AFP. «Щоб мати безпеку, ми повинні контролювати територію», — сказав Смотрич Армійському радіо Ізраїлю у відповідь на запитання про перспективу відновлення поселень у Газі.

Гелікоптери ВМС США потопили три з чотирьох невеликих човнів, які використовували підтримувані Іраном бойовики хусити для нападу на торгове судно в південній частині Червоного моря в неділю, повідомило центральне командування США. Хусити атакували судна на життєво важливому судноплавному шляху Червоного моря, наносячи, за їх словами, удари на підтримку палестинців у Газі.

Фото – Israel Defense Forces

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що війна триватиме ще «багато місяців» і що Ізраїль візьме контроль над сектором Газа на кордоні з Єгиптом. Про це він заявив на прес-конференції в суботу.

Перед новим роком міністр закордонних справ Палестини опублікував заяву, в якій засудив те, що він назвав «наполегливістю ізраїльської військової машини у війні геноциду». У заяві на X Ріад Малкі написав: «Ми вітаємо новий рік і 59-ту річницю початку палестинської революції, але рани нашого народу кровоточать через наполегливість ізраїльської військової машини у війні геноциду, знищення, і переміщення».

Приблизно 1,4 мільйона палестинців, які були переміщені через ізраїльські удари, живуть на об’єктах БАПОР в Секторі Гази, заявила речник БАПОР Джульєтт Тума. Вона розповіла BBC: «Об’єкти на півночі стають переповненими з кожною годиною, люди продовжують приходити. Вони абсолютно заповнені, тому люди почали шукати притулку в районах за межами цих об’єктів, зокрема в парках, просто неба. Багато хто спить у своїх машинах».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Нетаньяху очікує повну ліквідацію ХАМАС, загроза голоду в Газі, в США критикують Байдена за передачу зброї

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version