Північна Корея запустила ракету середньої дальності на тлі загострення відносин з Південною Кореєю

Північна Корея випустила ракету середньої дальності в море в неділю, заявили Південна Корея та Японія, в той час як напруга зростає після нещодавніх запусків Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети та свого першого військового супутника-розвідника
Північна Корея в черговий раз запустила ракету. Фото - unian.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, останніми тижнями Північна Корея посилила тиск на Сеул, оголосивши його «головним ворогом», заявивши, що Північ ніколи не об’єднається з Півднем і пообіцяла посилити свою здатність завдати ядерного удару по США та союзникам Америки в Тихому океані.

Ракета, запущена з району Пхеньяна в неділю вранці, пролетіла приблизно за 1000 км від східного узбережжя країни, йдеться у заяві військових Південної Кореї, додаючи, що Сеул проводив аналіз ракети у координації зі Сполученими Штатами та Японією.

Максимальна висота становила щонайменше 50 км, і ракета, схоже, впала за межі виключної економічної зони Японії, заявило міністерство оборони Японії, критикуючи запуск як порушення резолюцій ООН.

північна корея
Фото – unian.net

Відповідно до заяви Індійсько-тихоокеанського командування США, американські військові вважають, що запуск не був безпосередньою загрозою, але він підкреслив «дестабілізуючий вплив» північнокорейської програми озброєнь.

У листопаді Північна Корея заявила, що успішно випробувала твердопаливні двигуни, призначені для балістичних ракет середньої дальності.

У грудні вона заявила, що випробувала свою новітню міжконтинентальну балістичну ракету, щоб оцінити бойову готовність своїх ядерних сил проти, як вони назвали, наростаючої ворожості США, оскільки Вашингтон і його союзники почали використовувати систему обміну даними про ракети в реальному часі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії, звинувативши США в плануванні ядерної війни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *