Іран атакував Пакистан, США завдали чергового удару по Ємену, Туреччина обстріляла Ірак та Сирію: що відбувається на Близькому Сході?

Іран завдав авіаударів у Пакистані по, як він назвав, базах сунітського бойового угруповання, що потенційно може ще більше підвищити напруженість у регіоні, який уже розпалила ізраїльська війна в Секторі Газа
Тегеран завдав ударів по сунітським бойовикам у Пакистані. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», США також завдали нового удару по єменських хуситам у вівторок протикорабельними ракетами під час третього нападу на угруповання за останні дні, повідомили американські військові. Це сталося після того, як хусити взяли на себе відповідальність за ракетний удар по балкеру Zografia під прапором Мальти, також у вівторок у Червоному морі.

Корабель отримав удар, але ніхто не постраждав. Судно прямувало на північ до Суецького каналу, коли на нього напали, повідомило Міністерство судноплавства та політики островів Греції.

Організації з надання допомоги почали призупиняти життєво важливі операції в Ємені після недавніх ударів США та Великої Британії по об’єктах хуситів на тлі попереджень про те, що подальше військове втручання може поглибити одну з найгірших гуманітарних криз у світі.

Центральне командування США заявило у вівторок у заяві, що воно захопило іранську сучасну звичайну зброю, яка прямувала до єменських хуситів 11 січня. Це було перше захоплення «смертоносної сучасної звичайної зброї, поставленої Іраном» у хуситів з моменту початку атак хусітів на торговельні судна в листопаді, додається в заяві.

близький схід
Фото – rbc.ua

Ірак засудив у вівторок «агресію» Ірану щодо Ербіля, яка призвела до жертв серед цивільного населення в житлових районах, згідно із заявою міністерства закордонних справ країни, після того, як Корпус іранської революції заявив, що вони атакували «шпигунську штаб-квартиру» Ізраїлю в іракському Курдистані.

Представник Державного департаменту США заявив, що напад Ірану поблизу міста Ербіль на півночі Іраку в понеділок «підриває стабільність Іраку». «Ми виступаємо проти безрозсудних ракетних ударів Ірану», — сказав Метью Міллер, додавши, що США підтримують «зусилля уряду Іраку та регіонального уряду Курдистану, спрямовані на задоволення прагнень іракського народу».

Франція звинуватила Іран у порушенні суверенітету Іраку після ударів, повідомляє Reuters.

Революційна гвардія Ірану також взяла на себе відповідальність за атаку в Сирії. Угруповання заявило, що випустило низку балістичних ракет по «терористичним операціям» у країні, включаючи цілі «Ісламської держави», і знищило їх. Представник оборонного відомства США, який говорив на умовах анонімності, сказав, що США відстежили ракети, які влучили в північний Ірак і північну Сирію, і за початковими ознаками удари були «нерозважливими та неточними».

Туреччина заявила, що знищила 23 цілі під час нічних авіаударів по курдських бойовиках на півночі Іраку та Сирії, що призвело до подальшої ескалації конфлікту на південь від її кордону.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Іран атакував об`єкт Ізраїлю в Іраку, запустив балістичні ракети по Сирії і обіцяє ще більше помсти

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *