Знайдено чорні ящики Іл-76, що розбився під Бєлгородом

На місці падіння літака Іл-76 знайдено мовний та параметричний самописці
Знайдено чорні ящики Іл-76. Фото - росЗМІ

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство РИА Новости із посиланням на представника екстрених служб, інформує «Kreschatic».

За словами співрозмовника агентства, чорні скриньки перебували у хвостовій частині літака. Вони вже передані слідчим.

Росія покладає відповідальність за аварію літака на Україну. За версією Москви, літаком перевозилися 65 українських військовополонених, яких мали доставити в місце обміну. Також на борту було дев’ять росіян — шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

падіння Іл-76
Фото – telegraph.co.uk

Офіційно Україна не брала на себе відповідальності за те, що трапилося, але й не звинувачувала Росію в тому, що та збила літак. У заявах ЗСУ та української військової розвідки, зроблених за кілька годин після аварії, побічно допускалося, що на борту літака могли бути військовополонені, офіційно це також поки що не підтверджено, але й не спростовано.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наполягатиме на міжнародному розслідуванні інциденту. Спікер президента Росії Дмитро Пєсков на це відповів, що «якщо він має на увазі міжнародне розслідування злочинних дій київського режиму, воно однозначно потрібне».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що стали відомі попередні причини падіння російського військового літака Іл-76 у Бєлгородській області

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *